03

okt

2018

VIŠE NIŠTA NIJE ISTO

By Slavica Squire In Priče klijenata

Polaznik: Jovana Skrinjik, agent za nekretnine “Moj Kvadrat”
 
Edukacije: NLP Practitioner, Coaching Starter, Power Life Design, Letnji izazov
 
U poslednjih godinu dana mnogo sam napredovala i radila na sebi, uz bezgraničnu podršku Slavice Squire i njenog tima. Nisam mogla ni da predpostavim kakav i koliko pozitivan i fenomenalan uticaj će Letnji izazov imati na mene, koliko ćemo se moj život i ja iz korena promeniti i da nikada više ništa neće biti isto.
 
Progledala sam.
 
Moj odnos prema sebi, pogled na život i odnos prema (vremenu) životu se promenio.
 
Dani su ispunjeni ljubavlju, zahvalnošću, uzajamnim poštovanjem i podrškom prijatelja, porodice i kolega na svim projektima na kojima radim.
 
Uspela sam da dosegnem bolju verziju sebe što mi daje podstrek da nastavim tim putem i svaki dan se trudim više, učim i radim na sebi.
 
U teškim trenucima, prelomnim momentima uvek bih se setila Slavicinih toplih reči da je tu za nas, naša podrška, da smo dovoljno dobri, vredni, da zaslužujemo sreću i ljubav.
 
Pitajući se kako će moj život izgledati ako sada učinim sve što je neophodno i šta ću sve propustiti ukoliko se sada ne pokrenem, nalazila sam snage da nastavim dalje, ostvarim svoje ciljeve, pomoću veština i znanja koje sam stekla na kroz edukacije NLP Starter, Coaching Starter, Power Life Design.
 
Mnoge korisne stvari sam bila u prilici da otkrijem i saznam kako kod sebe tako i kod drugih ljudi.
 
Veština aktivnog slušanja i usklađivanja – prilagođavanja sagovorniku su najdelotvornije, jer su pomogle da se uspostavi bolja komunikacija i razumevanje, a time popravili značajno odnosi sa bliskim i važnim ljudima kao i napredak u poslu.
 
Um i telo su deo istog sistema i utiču jedno na drugo. Promenom položaja tela mogu promeniti svoje emocije samim tim i um drugačije percipira stvari i u stanju smo da donosimo bolje odluke.
 
Pravilnim postavljanjem ciljeva, usmeravamo energiju i sve svoje resurse u pravcu njegovog ostvarenja, a saznanje o svrsishodnosti i značaju njegovog ostvarenja budi snagu, entuzijazam i kreativnost na tom putu u kome dobro upravljamo vremenom.
 
Ovo su samo neke od veština koje vam mogu pomoći u ostvarivanju svojih ciljeva, poboljšanju u svim aspektima života.
 
Posebnu blagodet su donele sjajne radionice na kojima sam dobila knjige “NLP – u svakom uspehu mirođija” i “Najbolja osveta od svih je sreća” i Power Love Design koje su probudile osećaj radoznalosti, olakšanja, mira i spokoja, harmoničnosti i prosperiteta.
 
Ova godina je bila prelepa zahvaljujući prvom Letnjem izazovu, ispunjena velikim napretkom, mnogobrojnim dragim prijateljima i poznanicima, saradnicima i kolegama, uspesima i ostvarenim ciljevima za ovu godinu.
 
Prolazeći po drugi put kroz prelepo putovanje osvešćivajući koliko sam postigla i koliko sam ostvarila od zapisanog i isplaniranog i ovog puta sam imala istu želju i potrebu za unapređivanjem i radom na sebi, učenjem i da sve što sam možda propustila prethodni put da sada učinim bolje i postignem značajniji napredak.
 
Tokom prošlog izazova uverila sam se u razliku između besplatnog i džabe, a ovaj put, sa vremenske distance, da je istrajnost, posvećenost, disciplinovanost presudno u ostvarivanju ciljeva.
 
Nakon više od godinu dana provedenih na NLP Institutu Slavice Squire, pohađajući mnoge radionice i edukacije, preplavljena sam pozitivnom energijom, slikama divnih zajedničkih trenutaka u prijatnom prostoru, okružena iskrenim, dobronamernim i kompetentnim ljudima uz čiju pomoć mogu ostvariti sve što je meni važno.