04

jul

2018

BUSINESS AKADEMIJA – KARIKA KOJA MI JE NEDOSTAJALA

By Slavica Squire In Priče klijenata

Polaznik: Nataša Ahmić, Executive Manager Sport Klub D.O.O. iz Sarajeva
 
Edukacije: NLP Practitioner, Business Akademija
 
Moj suprug i ja već 11 godina imamo svoju firmu koja uspešno radi. Ipak, prošle godine sam u januaru poželela da izađem iz svoje zone komfora, da steknem dodatna znanja, obrazovanje i tehnike koji bi mi dali neke nove uvide za dalji i strateški razvoj našeg biznisa. Tada sam krenula u potragu za edukacijama i baš u to vreme, ugledala sam na Facebook-u obavštenje za NLP Starter na NLP Institutu Slavice Squire. Ništa što sam do tada pogledala nije ostavilo utisak na mene kao Slavica i njen način rada. Nastavila sam da je pratim, završila fenomenalni Letnji izazov i uplatila NLP Starter. I dalje me drži utisak posle ta dva dana… Zato mi je neizmerno drago što je Slavica krenula sa edukacijama na temu biznisa.
 
Pohađala sam prvi deo Business Akademije krajem prošle godine, stekla korisne uvide i dobila konkretna rešenja za ono što sam želela da postignem u svojoj firmi. Osvestila sam kod sebe ograničavajuća uverenja prema zaposlenima i odmah zajedno sa suprugom poradila na tome. Dobila sam jasnoću o tome kakva poslovna komunikacija treba da bude i osvestila šest ljudskih potreba.
 
Tada sam uvidela koliko bolje mogu da sagledam situaciju kada radim na biznisu, umesto u biznisu i to je za mene bilo jako važno. Nakon ove edukacije, promet u mojoj firmi povećao se trostruko u odnosu na svaki drugi decembar do sada. (Hvala, Slavice, hvala!)
 
Primenila sam sve što sam naučila – počeli smo da uvodimo kratke stimulativne sastanke sa zaposlenima, a oni su postali motivisaniji.
 
Na drugom modulu Business Akademije sam sam osvestila koliko su mi važni moji zaposleni i to da očuvam dobro stanje i podsetila se koliko ja zapravo volim prodaju i koliko mi je ona važna.
 
Paralelno s tim, išla sam na NLP Practitioner edukaciju, koja mi je još više pomogla da povežem ta znanja sa Business Akademijom. Upisala sam tu edukaciju da bi mi pomogla u jasnoći u radu, a shvatila da je ispred mene novi početak i novi uvid u život i rad, što je fantastično!
 
Zahvaljujući alatima i rešenjima koje smo dobili i primenili, rezultati se već vide; nedavno je naša kompanija izabrana među sto najuspešnijih u Bosni i Hercegovini prema izboru “Poslovnih novina”, a četvrti smo prema prihodu u kategoriji srednjih preduzeća. Jedva čekam da sve što sam planirala pretvorim u rad na novim projektima u budućnosti, kojima pridajem značaj i koje sam postavila za cilj.