20

avg

2022

Za Vas sam saznala, na moju sreću, 2020. godine. Tada sam imala 54 godine i bila tako nesrećna i nezadovoljna. Pomoću besplatne grupe “Jer nam se može“ i Power Love Desing programa, shvatila sam da sam ja postigla ono što sam želela, a da je nezadovoljstvo dolazilo jer nije sve bilo onako kako sam ja to zamišljala.
 
Ja sam želela i stekla visoko obrazovanje (dipl. ing. mašinstva). Zbog svog neosnovanog straha da nisam dovoljno dobro naučila, sama sam sebe blokirala i nisam bila sposobna da dam maksimum od sebe.
 
Ja sam želela da budem i jesam samostalna, radim posao koji volim, iskoristila sam svaku šansu da napredujem. Ja ne znam za bolji posao za mene. Nezadovoljstvo je dolazilo zbog visine zarade. Ja sam porodicu zamišljala: ja, muž i dvoje dece i bila sam nesrećna jer to nemam. Sada znam da smo ja i sin predivna porodica i zahvalna sam Bogu na detetu.
 
Ja sam želela i imam svoj krov nad glavom. To što sam se malo više namučila da dođem do njega nije neuspeh. Bila sam nezadovoljna međuljudskim odnosima. Išla sam iskreno, otvorenom dušom, dobronamerno.
 
Pomoću vaših lekcija na Slavica Squire Institutu sam shvatila da ja u stvari nisam imala ni jednu veštinu. Nisam znala da prepoznam igre raznih ljudi, niti da odredim u koje odnose treba ulagati i sa kojim ljudima treba da budem. Gušila sam se u želji da ispunim tuđa očekivanja i viđenja koja su se odnosila na mene i moj život. Sada imam svoje male dnevne želje koje me čine sretnom. Malo čitam, malo šetam, malo putujem. Ne kažem: “Neću da idem, ne znam nikoga”. Sad idem i znam da ću se lepo provesti. Dobro sam otvorila oči i ugledala, zbližila se i sad imam drugaricu za razgovor i smeh. Imam sve što sam imala i pre dve godine, ali sam sada zbog toga srećna, zadovoljna i zahvalna. A ono „ali“ je još tu, ali sad znam da je tako nevažno i daleko iza mene. Ovaj letnji izazov na Slavica Squire Institutu mi je pomogao da vidim dokle sam stigla, šta mi je promaklo, a šta još može da bude bolje. Znam da ima još da se popravljam i da sam toliko daleko od onoga što sam bila. Hvala što ulažete svoje znanje, vreme, snagu da bi mi postali bolji, srećniji, zadovoljniji u sebi. Hvala Vam što ste mi izvršili reanimaciju mog života.
 
Olja Nešić – Diplomirani inženjer mašinstva.