19

nov

2019

USPEHE U PREGOVARANJU NAJVIŠE DUGUJEM SLAVICI

By Slavica Squire In Priče klijenata

Ana Todorović – Radetić
Profesor engleskog jezika, menadžer projekata i vlasnica agencije “Prevodioci Libra”
 
Edukacije: Power Life Design, NLP Starter
 
Nešto najkorisnije što sam naučila na edukaciji Power Life Design je promena fokusa na rešenje, umesto na problem, kao i objašnjenje razlike između cilja i želje, koja leži u ceni koju jesmo ili nismo spremni da platimo za nešto što nam je važno.
 
Takođe, izuzetno mi je korisna spoznaja iz Milanovog dela o tome gde rasipamo vreme, kao i priča o muvama i pčelama, koju sam već svima ispričala. O zahvalnosti da i ne govorim…
 
Još mi je bila i korisna priča o krizi identiteta Nemanje Milenkovića, direktora Fondacije „Novi Sad 2021” koji je sa svima nama podelio iskustvo. Upoznala sam se sa mnogim divnim ljudima i to je takođe dragocen deo Power Life Design-a.
 
Ono što sam očekivala od ove edukacije je da nešto neočekivano ispliva iz mene, što se, naravno i desilo. To kako sebe vidim za 20 godina se prilično razlikuje od onoga što sam mogla da pretpostavim, jer sam se potpuno prepustila maštanju. Pomalo sam se i uplašila. Možda od pogrešnih “vozova” u kojima sam dugo sedela.
 
Prisustvovala sam NLP Starter-u kada sam još uvek radila u srednjoj školi kao profesor engleskog jezika, a sada sam vlasnica prevodilačke agencije koja lepo radi i napreduje. Ono što i dan danas primenjujem sa NLP Starter-a su mozgovni jezici koje osluškujem od klijenata, trudeći se da im odgovorim “jezikom” kojim govore i sve lakše pregovaram sa njima.
 
Već smo preveli mnoge knjige iz oblasti razvoja svesti, ali i naučnih radova i knjiga, što me posebno raduje, jer je to štivo koje lično mnogo volim. Prevodili smo priručnike za seminare kada je gostovao Brian Tracey (dva puta sam išla na njegove seminare), za Marshalla Goldsmitha čijem sam seminaru takođe prisustvovala, kao i seminaru Boba Proctora (preveli smo njegovu knjigu “The Art of Living”). Preveli smo i druge Tracey-jeve knjige za izdavačku kuću “Finesa” i još mnogo knjiga iz oblasti ličnog razvoja, pa su prošle i kroz moju glavu.
 
Taj uspeh u pregovaranju najviše dugujem Slavici i strani iz priručnika sa NLP Startera koja mi i dan danas stoji na štampaču. 🙂 Hvala Vam na tome!
 
Slavicin rad pratim još od “Sense” i tada mi je tekst o vizualizaciji mnogo pomogao. Mislim da sam imala mentalnu blokadu i da sam maštanjem dopustila sebi da neke moje velike želje postanu ostvarive. Svoju prijateljicu sam uputila na Slavicu kada je prolazila kroz težak period i posle edukacije smatra da ju je ona bukvalno izvukla iz najtežeg perioda u životu. Ona mi je i poklonila NLP Starter.
 
Ulepšali ste moj život i hvala Vam na tome!