01

apr

2021

Jovana Mitić
diplomirani profesor ruskog jezika, predavač španskog jezika, SEO pisac sadržaja i bloger.
 
Edukacija: Online program za unapređenje karijere
 
Marta 2020. godine ostala sam bez posla. Nisam odmah krenula da tražim novi posao pošto mi je bilo preko potrebno da napravim pauzu. A onda sam krenula u potragu, ali nekako mi nije bilo to to. Kao da sam se vrtela u krug i pravila glupe greške čak i na onim intervjuima za posao na kojima sam i imala možda šansu. Osetila sam se nekako nesigurno u sebe i počela sam da sumnjam u svoje sposobnosti.
 
U tom trenutku sam se odlučila da se prijavim na Online program za unapređenje karijere kod Slavice Squire.
 
Prvo sam potpisala ugovor sama sa sobom. Točak karijere mi je bio jako koristan da osvestim odakle treba da krenem i na čemu najviše treba da radim. Otkrila sam svoje vrednosti i shvatila šta mi je u karijeri jako bitno, i ne samo u karijeri nego i u životu. Naučila sam kako pravilno da postavim ciljeve i jedan po jedan ih polako ostvarujem.
 
Lekcija o organizovanju vremena mi je baš, baš značila, tako da se trudim da radim na taj način. Bodrim sebe, sigurnija sam u sebe i verujem u sebe. Jako sam zahvalna na svemu što imam i na svim svojim uspesima, kako poslovnim, tako i ličnim. Sada tačno znam gde sam grešila u razgovoru na poslu, i kada je došao trenutak da pričam sa svojim šefom, bez obzira na taj neki glupi strah, rekla sam šta sam imala, i dobila sam priliku da radim ono što me zanima i da učim. Prema tome, postala sam bolja i u komunikaciji, ali još treba da radim na tome.
 
Lekcija o ličnom brendu mi je bila i više nego korisna, trenutno još radim na tome, kako u privatnom tako i u poslovnom smislu. Postala sam jako svesna toga da sam ja ta koja je kreator svoje sudbine i da ako odlučim da nešto mogu i krenem ka tom cilju, uspeću. Odustajanje nije opcija.
 
Dobila sam posao koji sam želela nakon razgovora sa šefom. Do tog trenutka sam povremeno radila za tu firmu, kako naiđe posao. A onda ubrzo nakon što smo krenuli sa edukacijom, odlučila sam da razgovaram sa šefom i da počnem da radim ne samo privremeno. Na tom sastanku sam mu odlučno rekla čime želim da se bavim i sve je ispalo jako pozitivno. Naučila sam da treba da budem sigurna u sebe i u svoje znanje, naučila sam kako da tačno kažem šta je ono što želim. Lekcija o razgovoru za posao mi je poslužila da shvatim gde sam pravila greške.
 
Osmelila sam se i da pokrenem svoj blog, koji mi je velika inspiracija i ogromno učenje. Lako mi je da podelim tuđe priče, međutim, kad dođe red na mene, nije tako lako. Počela sam sada da delim i svoja neka iskustva, što mi obično teško pada.
 
Ukoliko vam je potrebna pomoć da se spremite za fenomenalan intervju, želite da vodite fenomenalne sastanke, da budete odličan prezentator, da naučite kako da pravilno postavite svoje ciljeve ili kako da se bolje organizujete, od srca vam preporučujem Online program za unapređenje karijere.