03

okt

2016

Polaznik: Sanja Karadžić Lalić, diplomirani pravnik, Coach i NLP Master

 

Edukacija: NLP Starter, Coaching Starter

 

Pre nego što sam se odlučila da krenem na edukaciju, bila sam bez posla i tragala za raznim odgovorima kako da unapredim svoj život osećajući negde duboko u sebi da sigurno ima nešto više za mene od ovoga što sam do sada živela. Nisam umela da kažem NE svima onima koji mi oduzimaju vreme, pristajala sam da radim stvari koje ne želim, udovoljavala po svaku cenu, nekad skamenjena od straha bežala od bilo kakve neprijatne situacije kad je trebalo da se zauzmem za sebe. Dosta sam knjiga pročitala, pratila i slušala preko intereneta predavanja na temu kako da živim svoj najbolji život. To mi je do nekog momenta pomagalo ali mi nije nudilo konkretna rešenja, konkretne alate i tehnike kao i odogovore šta da uradim da bi ta promena, taj rast i razvoj bili trajni. Neko vreme sam pratila Slavičine objave i u potpunosti sam se povezala sa njenim vrednostima. Osećajući iskrenost čitajući njene objave i tekstove, odlučila sam da se prijavim na NLP Starter, koji je za mene bio otkrovenje.

 

Shvatila sam da sve ono što sam do tada čitala i slušala mogu i ja da naučim, da i ja mogu da živim isto takvim fenomenalnim životom koristeći tehnike i alate koje sam učila od Slavice Squire na NLP Institutu, a koja nam daje mnogo više od same NLP metodologije. NLP Starter je ostavio toliko snažan utisak na mene da sam odlučila da za 20 dana dođem i na Coaching Starter trening na Coaching Akademiji.

 

Tamo sam stekla tehnike za jedan sofisticiran način komunikacije sa sobom i sa drugima. Kako da budem sebi i drugima podrška, dođem do svih tih predivnih potencijala, kanališem svoje emocije i otklonim blokade, prevaziđem za mene teške situacije, stvorim nove, korisne navike. Puno smo vežbali i meni je taj vid učenja izuzetno prijao, jer sam kroz lično iskustvo mogla odmah da implementirala ono što smo taj dan radili. Osvešćivala sam sve ono što me je do tada sprečavalo da postanem i budem ono što želim. Unosila sam u svoj život ne samo nove uvide i znanja već nove navike, nova podržavajuća uverenja o sebi i svetu, gradila svoj indentitet i integritet, rasla kao osoba koja je sve zadovoljnija sobom i svojim životom. Duboko urezan momenat mi je bio kad nam Slavica Squire pričala o tome koliko je važno da svakog momenta imamo na umu svoj cilj gde smo za 5 godina i da svaki potez koji od sad povlačimo, svaku odluku koju donosimo vežemo za taj naš cilj, jer kad znamo gde želimo da budemo, mnogo će nam lakše biti da danas donosimo prave odluke koje nas vode upravo u pravcu u kome želimo.

 

NLP Institut i Coaching Akademija su mesta gde je ljudima koji tu rade iskreno i stvarno stalo do nas, mesto gde sam ja dobila podršku koju nikad nisam imala tamo gde mi je trebala, mesto gde ljudi veruju više u tebe nego ti sam, mesto gde dobiješ svoja krila kako bi mogao da letiš svojim visinama. Kada imaš hrabrosti, putevi se otvore. U toku mojih edukacija na NLP Institutu i Coaching Akademiji sam i sama pronašla posao, a pored toga vodim radionice i coachinge sa ljudima i podrška sam im na njihovom putu ostvarenje njihovih ciljeva kako bi oni leteli svojim visinama.

 

Posle završene Coaching Akademije i NLP Practitioner edukacije sam upisala i NLP Master edukaciju. Zahvalna sam pre svega sebi, što mi je najvažnija stvar na svetu postala to kako se osećam, što svaku reč koju izgovorim zaista i mislim i što radim samo ono zbog čega se osećam dobro. Zahvalna sam još i zato što sam sama sebi postala inspiracija, što se budim sa osmehom i sa isčekivanjem predivnih stvari ulazim u dan.

 

Planiram odmah i da nastavim svoje usavršavanje i da od tima Slavice Squire dobijem potrebna znanja, veštine i podršku da steknem licencu NLP Trenera, jer oni su mi već dali ogromnu podršku u svemu što radim.