06

feb

2018

KADA LJUBAV NAĐE SVOJ PUT

By Slavica Squire In Lično

Žene me često pitaju kako smo Milan i ja ostvarili tako divnu vezu. Najradoznalije su u vezi sa postojanošću naše ljubavi bez obzira na veliku razliku u godinama. Pitaju me kako smo se upoznali i kako održavamo našu ljubav, koja se ne može sakriti. S obzirom na to da je početak februara uvek u znaku ljubavi, a u to vreme smo se i upoznali, često razmišljam o tome kako je to zaista čarobno iskustvo.
 
Ako bih mogla da se vratim nazad kroz vreme, mnoge bih momente u svom životu više proslavila i mnogo ranije bih prestala da se bojim da ne budem odbačena ili povređena, jer me je taj strah sprečavao da pokažem svoju čaroliju i da više uživam u životu.
 
Ako bih mogla da se vratim kroz vreme, ne bih prihvatala više ohlađenu vezu i mnogo bih ranije prekinula da živim u tome. Ali bojala sam se da ostanem sama i bojala sam se da i nema ništa bolje, da je to to i mislila sam da je dobro tako i da ne treba da tražim ”hleba preko pogače”.
 
Sebi sam govorila gluposti da opravdam status quo. A pri pomisli da ostanem sama, panika se širila po celom mom telu. I zato sam ostala dugo nakon momenta kada sam shvatila da je gotovo, da postaje nezdravo i čak obostrano toksično. Bila sam prestravljena od života i zato sam ostala tu gde jesam. Taj uplašeni deo mene me je previše dugo držao u tom strahu te nisam mogla da donesem tu izuzetno tešku odluku, a smišljala sam za to glupe izgovore da opravdam svoje strahove.
 
Najviše straha mi je izazivala pomisao da sam ja uzrok hladnoće i da je on ustvari sposoban da voli i da bude srećan, ljubazan, zabavan, ali ne sa mnom. Bojala sam se da će moj najveći strah da se obistini i da će drugoj ženi dati sve ono što sam ja želela, a nisam dobila.
 
Mnogo sam imala razloga (izgovora) zašto sam u tome ostala tako dugo, ali kada pogledam unazad najvažnije je da sam u nekom trenutku ipak dozvolila sebi da se izmaknem i da sagledam istinu koja me je bolela i koju je mi je bilo najteže da prihvatim, ali kada sam shvatila šta se dešava, onda sam tek bila spremna da pustim.
 
Ipak, to iskustvo mi je donelo sve što danas imam i jesam, a žena koja sam danas ne bi ostala u tome ni časa. Iako danas razumem onu sebe kojoj je dugo trebalo da shvati šta joj je činiti i da odluči da to i uradi, u nekom trenutku sebi sam postavila pitanje kako da se rešim osećaja krivice zbog uludo potrošenog vremena, što mi je trebalo tako dugo do odluke.
 
Dugo i puno sam radila na tome da oprostim sebi greške koje sam uvidela i sve što sam zabrljala, da prihvatim situaciju i da shvatim da to ne mogu više da popravim. Ali mi je taj uvid i rad na sebi doneo ogromno olakšanje i snagu da donesem čvrstu odluku da želim i da zaslužujem ljubav i da se usudim na nju iako sam blizu pedesete. Sve što sam radila da bih stigla do te tačke sam napisala u knjizi ”Najbolja osveta od svih je SREĆA”. Ne morate ni vi da živite zaglavljene u svom strahu i ophrvane krivicom, ni svojom ni partnerovom, i ne morate da ostanete zauvek same, jedino što zaista morate je da uradite nešto da pomognete sebi. A kad to uradite i kada vi odlučite da se usudite na ljubav, tek onda će ”vrata” da vam se otvore.
 
Baš u vreme kada sam uviđala svoje greške i radila na svom rasterećenju, ja sam upoznala mog Milana, ali ga mesecima nisam ni primetila. Sve dok se nisam rasteretila, on za mene uopšte nije ni postojao. A kada sam napokon bila spremna, tek onda sam zaista primetila i upoznala mog Milana.
 
On je već bio rastavljen i shvatila sam da mu je izuzetno teško, ali je znao da u toj vezi u kojoj je bio nije mogao da postigne stvari koje su njemu jako važne u životu, niti je mogao da ostvari svoj muški potencijal, jer nije imao podršku. Srećom sam toliko tada radila na sebi i toliko stvari shvatila i naučila iz lekcije koju mi je život servirao u tom periodu, da sam odmah razumela šta je to što on želi i mogla da budem za njega upravo ono što mu je bilo najpotrebnije tada, kao i da dozvolim njemu da on isto to bude za mene.
 
Danas oboje znamo da smo mnogo ostvarili zahvaljujući podršci koju smo jedno drugome dali i da bi i meni i njemu trebalo mnogo više vremena i truda da postignemo iste stvari da nismo imali i čuvali jedno drugo i našu ljubav. Mi smo stvorili našom ljubavlju prostor u kome smo nas dvoje mnogo više nego jedan plus jedan. Mnoge žene pokušavaju da uvere svoje muškarce da žive život koji se ne uklapa sa onim što on zaista želi u dubini svoje duše. A nije ni malo lako imati snage i jednostavno se osloniti na muškarca koga voliš, verovati u njega i videti u njemu mnogo više nego što on sam vidi u sebi. Zaista je najteže istrajati u tome da u svom muškarcu vidiš svog ”anđela čuvara” i da ti za njega uvek budeš to isto. Ali ako oboje nađete snage u sebi da se opustite i savladate svoje strahove, onda možete da postavite standarde za vezu koji ne daju partneru osećaj da je to samo vaš zahtev prema njemu, već su ti visoki standardi nastali iz vaše vere u ljubav, vere u vaše najviše vrednosti, vere u slobodu, poštenje i snagu vašeg muškarca i vas same. Jednom kada žena nauči da istinski poštuje sopstvenu vrednost, može da privuče muškarca koji se prirodno i lako uklapa u taj njen nivo. Takav muškarac ne mora ništa da dokazuje, jer on zaista ima i želi neverovantno mnogo da joj da. To danas iz iskustva sigurno znam.
 
Moja svrha i misija je da ljudima budem podrška i da ih inspirišem da razviju najbolju verziju sebe, da ostvare svoje snove i da postanu istovremeno i uspešni i srećni. Zato sam od našeg iskustva i svega što smo proživeli, alata i znanja koja smo primenili i svega što smo do sada postigli, napravila autorski dvodnevni program Power LOVE Design, ovde na mom sajtu možete da skinete besplatnu ebook koju sam za vas napravila na temu Kako privući i zadržati ljubav.
 
Dajte sebi šansu, uradite za sebe sve što je u vašoj moći, jer vaš život i vaša ljubav najviše zavise od vas.
 
Za vaše najviše dobro od srca ❤️
 
Slavica