21

maj

2021

KAKO OVLADATI SOBOM ZA 1 MINUT

By Slavica Squire In Poučno

Kada vladate sobom onda možete da vladate i situacijom.
 
Mnogi ljudi su svesni da u njihovom životu postoji prostor za unapređenje  –  žele uspeh i slobodu, da imaju više samopouzdanja i motivacije da slede svoje snove…
 
Ipak mnogi svakodnevno gube mnogo energije i vremena u stresu, preopterećeni i uplašeni za budućnost. A prirodno je biti prestravljen od promena i teško je sačuvati svoj mir i energiju i dozvoliti sebi uspeh i sreću, dok svi okolo ”kukaju” da je teško i negativni su. I sama sam kroz to prošla.
 
Ali rasterećenje ne dolazi spolja. To nije nešto što treba da se dogodi napolju: da posao bude lakši, da se manje radi, da se više ima nečega ili slično.. To je isključivo promena unutrašnjeg stava i preuzimanje odgovornosti za sopstveno raspoloženje i opšte stanje.
To je prvi korak ka uspešnom i ispunjenom životu jer mi imamo moć da utičemo na svoje stanje i postignemo unutrašnji mir ako znamo kako, a za to nam je potreban bukvalno samo jedan minut. Taj jedan minut može mnogo da nas osnaži i preokrene tok čitavog našeg dana, a onda tako iz dana u dan, ko zna… Možda preokrenete svoj život u svoju korist, ako sačuvate svoj mir…
 
Zato vas pozivam da izdvojite samo jedan minut svog vremena i prođete kroz sledeće korake ove fantastične coaching tehnike:
 

 1. Zauzmite udoban položaj. Možete da stojite, sedite, ležite, kako god da želite, bitno je da vam je udobno.
 2.  

 3. Osvestite emociju koju osećate. Da li je to strah, nervoza, stres, napetost… kada osvestite opterećujuću emociju, dok držite oči zatvorene obratite pažnju koje je boje to vaše osećanje? Da, da.. kada se udubite, znaćete koje je boje, zato uradite to sada.
 4.  

 5. Nakon što ste osvestili boju trenutne opterećujuće emocije, počnite da duboko i svesno dišete. Udahnite lagano i duboko i izdahnite još sporije i svesnije sve dok ne ispraznite sasvim pluća. Ponovite to tri puta sve vreme koncentrišući se samo na tok vašeg daha.
 6.  

 7. Svojom unutrašnjom pažnjom primetite kako se vaše celo telo relaksira, ramena spuštaju, a crtice između obrva opuštaju i razmiču.
 8.  

 9. Sada se setite trenutka kada ste osećali potpuni mir. Potpuno osvestite to vreme, kao da se to sada dešava i da ste tu. Osetite taj svoj mir, a kada vam to pođe za rukom, obratite pažnju koje je boje vaš mir, šta vam se ukazuje, koja je to boja?
 10.  

 11. Sada kada znate koje su boje opterećujuća emocija, i osećaj mira, podesite svoj telefon na 1 minut alarm.
 12.  

 13. A sada ponovo dišite, i dok udišete, zamislite kako udišete boju vašeg mira, a dok izdišete, izdišite boju emocije koja vas opterećuje.
 14.  

 15. Dišite svesno na taj način jedan minut dok vam alarm ne zazvoni. Kada zazvoni, lagano se vratite svojim obavezama primetno relaksiraniji i mirniji, je l da?

 
Uradite ovu tehniku kada god osetite potrebu i možete naučiti svoje bližnje ako mislite da može da im prija. Sada je pravo vreme da budete sebi i svojim bližnjima podrška u prevazilaženju svih izazova koji su pred vama svakoga dana.
 
Ako svesno ne utičete na svoje stanje onda je svejedno koliko radite i koliko čega imate. Danas možda imate više nego ikad i opet… .
 
Promena stava se dešava samo ozbiljnim radom na sebi… Kada vi budete rešili, život će postajati sve lepši i sve lakši… Nema drugog puta osim ličnog razvoja.
 
A ako osećate da je možda vaša karijera ta koja vam trenutno narušava balans i unosi nemir u vaše dane, onda počnite od nje! Za vas sam kreirala fantastično koristan ONLINE Program za unapređenje karijere, tokom kog uz moju podršku puna dva meseca možete da radite na tome da umesto da živite u stresu i nezadovoljstvu, konačno uzmete svoj poslovni život u svoje ruke i preporodite ga. Kliknite na ovaj link pogledajte, prijavite se i vidimo se!
 
Za vaše najviše dobro od 💖
Slavica