30

avg

2019

GENERATOR ZA SREĆU

By Slavica Squire In Poučno

Ako bismo zahvalnost posmatrali kao biljku, onda bi njen cvet bio jedan od najlepših plodova prirode a njen koren – snaga oslobođenja od svih negativnih uticaja.
 
Ona predstavlja jednu od najvrednijih ljudskih vrlina. O njoj se pripoveda vekovima, a ipak mnogi još uvek ne znaju kako da se osećaju zahvalnim onda kada bi im to bilo korisno.
 
Koliko god delovalo da nam ne ostaje mnogo mesta za stvari na kojima bismo trebali da budemo zahvalni, zapravo su naša velika očekivanja uzrok pada ovog prekrasnog osećaja, kod većine populacije.
 
Veliki stan, veliki auto, veliko unapređenje, velika promena – sve ovo predstavlja važan ali nimalo važniji razlog za zahvalnost od mnoštva malih, svakodnevnih stvari koje kao savršeni deo slagalice zapravo čine put do svega velikog u našem životu.
 
Svakog jutra odvojte nekoliko minuta i posvetite ih zahvalnosti prema svim fantastičnim stvarima u vašem životu! Malim ili velikim. Zamislite da svaku od njih ponovo proživljavate. Dozvolite tom osećanju da vas preplavi. Prepustite se vizualizaciji… Vidite, čujte i osetite sve ono što čini osnovu vaše senzacije tako prijatnom. Pokušajte da locirate taj dobar osećaj. Prizovite sve neophodne resurse da zadržite pozitivno stanje u kojem se nalazite tokom razmišljanja o stvarima na kojima ste zahvalni životu.
 
Neka svaki vaš dan započne pozitivnim mislima. Na taj način, svaki izazov pred kojim se budete našli toga dana, postaće lakše savladiv. Vaša motivacija biće najkorisniji alat za građenje stabilnosti, kako na poslu tako i u privatnom životu. Jer očekivanje da se zahvalnost pojavi sama tek onda kada nam se sve kockice slože, dovodi do konstantnog nezadovoljstva i trke za nedostižnim.
 
Važno je da budemo dobar domaćin svom umu, duhu i telu. Ako prizovemo zahvalnost čak i kada nam se učini da za nju nema mesta u našem životu, male ali veoma važne stvari isplivaće na površinu i pokazati nam koliko su zaista vredne naše zahvalnosti.
 
Prisetite se koliko je dobar osećaj kada vam se neko zahvali ili vas pohvali za dobro urađen posao. Tada se osećamo fantastično, zar ne?
 
Vi ste ti koji možete doprineti da se vaša okolina oseća jednako fantastično. Izrazite vašu zahvalnost drugima. Kolege, nadređeni, partneri, prijatelji ili deca…Svi oni se bore sa ovom temom, isto kao i vi. Zahvalnost nas nikada neće učiniti inferiornim ili slabim.
 
Naprotiv, njena moć je snažna i lekovita.
 
Naučite da kažete tako jednostavno a tako značajno: „Hvala!“
 
Počnite od sebe, prvo se zahvalite sebi na svemu što ste do sada postigli, naučili, preživeli! A zatim širite krug. Pošaljite nekome poruku, učinite nešto lepo i neočekivano za drugog, ne plašite se da javno iskažete svoju zahvalnost, bližnjima, prijateljima, kolegama, saradnicima, klijentima… jer time postajete odgovorni za jednu od najvećih razmena pozitivne energije. Razmenu zahvalnosti između ljudi koja je oduvek predstavljala most poverenja i siguran temelj srećne budućnosti.
 
U želji da vas inspirišem da i vi u svoj životu unesete zahvalnost kao najkorisniju naviku, koja će vam doneti mir, sreću i blagostanje, napisala sam za vas novu knjigu “Nećete PRONAĆI MIR dok ne postanete zahvalni”. Prvo poglavlje ove knjige možete BESPLATNO preuzeti OVDE, a ako želite da na poklon dobijete svoj primerak, dođite na jedinstvenu radionicu “4 koraka do korisnih navika uspešnih i srećnih” koju ću održati po prvi put u subotu 7. septembra u Madlenijanumu. Ovo je vaša prilika da naučite kako da u svoj život unesete korisne navike, a oslobodite se štetnih i odmah krenete u vedriji i lepši život. Mesta je sve manje i zato se prijavite odmah putem OVOG LINKA. Radujem vam se!
 
Za vaše najviše dobro od ❤
Slavica