26

nov

2020

Dragi moji, da li ste i vi preopterećeni? Da li uveče u krevet ležete sa čitavom listom stvari koje niste stigli da obavite, a ujutru se budite sa novom, još dužom?
 
Preopterećenost je velika boljka savremenog načina života koja vodi u stres, a neretko i u bolest. Zato vam od srca predlažem da pogledate ovaj video na mom YouTube kanalu i uradite vežbu koju sam pripremila za vas, a koja će vam pomoći da se rasteretite i uživate u svakom danu.
 

 
A ako vam je zgodnije da čitate, ovde je i transkript videa:
 
U današnjem videu se radi o tome kako u stvari možete da se rasteretite bez da se bilo šta spolja desi, da vas neko drugi mora rasteretiti, kako vi to možete da uradite za sebe.
 
I moje pitanje za vas je: jeste li vi preopterećeni? Da li vam se dešava da legnete uveče sa mislima: „Jao, Bože, nisam stigla to… nisam stigla to… još imam da uradim ovo… nista danas nisam stigla da završim…“, a ujutru se budite sa: “Jao, moram ovo, moram ono…”
 
U svojoj dugogodišnjoj praksi ja zaista srećem ljude koji toliko stvari imaju kojima sebe preopterete da je to neverovatno. Od toga da “moraju” da budu perfektni, dobri đaci da završe fakultete, pa onda da se lepo zaposle, pa da se udaju, ožene, izrode decu… da budu super u karijeri, da budu kada su žene u pitanju, da budu super domaćice super karijera, da im deca budu dobri đaci, da deca završe fakultete, da pre nego što završe fakultete, nauče da sviraju jedan instrument, da budu dobri u sportu, da uče strane jezike, zato što će studirati u inostranstvu, da moraju da im kupe stanove, da moraju da obezbede da njihova kuća bude super top čista, sređena, kad dođu komšije da padnu u nesvest, da se oduševe kako je lepo kod njih, da skuvaju zdravu hranu, da počupaju sve dlake, da budu zaista pravo isfenirane da svaki put izgledaju odlično našminkane zategnute, lepe… zdrave, pametne, sve, sve, sve… i to sve odjednom!
 
I onda su preopterećene. I onda ne mogu da dišu i onda vremenom upadnu u jedan konstantan stres koji vodi u nezadovoljstvo koji vodi u strah i koji na kraju krajeva može da odvede i u bolest.
 
Zato, ako se osećate preopterećeno i to konstantno, ako duže od dve-tri nedelje traje to stanje, onda bi bilo dobro da uradite ovu vežbu koju imam danas za vas. Jako je korisna samo vam je potrebno parče papira i potrebna vam je olovka da pišete.
 
Uzmite parče papira i olovku i vrarite se da pišete. Pod broj 1 zapišite sve ono što vam stoji tako negde tu u glavi da morate i da treba. “Moram da idem u teretanu tri puta nedeljno…” “Moram da peglam gaće…” “Moram da usisam svaki dan…” “Moraju deca da umaju sve petice…” “Moraju deca da nauče dva jezika…” “Moram da postignem unapređenje na poslu…” “Moram ovo, moram ono…” Sve što “moram… moram… moram…”, sve ispišite!
Bukvalno sve što vam padne na pamet. I ne morate odmah ni da završite ovaj zadatak. Jednostavno, ostavite taj papir, zapisujte kad god vas uhvate te misli “Jao, moram…”, odmah vi to stavite na tu listu i tako nek ta lista raste dok ne bude sve na njoj što “morate” i “treba da uradite obavezno”.
 
Kada imate tu listu završenu, drugi zadatak je da za svaku stavku sednete i razmislite: “Šta ja dobijam time?” “Kada ovo postignem, šta ću tada moći, što bez toga ne mogu?” “Kako će ovo da pozitivno utiče na kvalitet mog života za deset godina?” “Šta će mi ovo značiti za deset godina?” Pa, na primer, kad razmislite malo, da li je peglanje gaća za deset godina u vašem životu zaista jedna važna stvar možda vam padne na pamet da to i nije toliko važno.
 
Vaš život može da prođe i bez toga. Ili možda bez nekih drugih stvari… Možda i sa manjim autom možete da stignete iz tačke A u tačku B… Ne morate da imate veći auto, ne morate da imate ovo, ne morate da imate ono…
 
Videćete, sve što vam ne daje zadovoljavajući odgovor na ova pitanja koja sam vam dala, sve to u tački broj 3 znači, u trećem koraku, uzmite jedan crni debeli flomaster i sve lepo precrtajte…
 
Ok, teretana – precrtana! Peglanje gaća – precrtano! Usisavanje – precrtano! Nema svaki dan usisavanja! Jednom nedeljno, možda… I tako redom! Sve precrtajte što mislite da neće doprineti kvalitetu vašeg života ni sad, ni za deset godina niti zbog toga možete nešto što bez toga ne možete. I videćete onda koliko će crne površine da se pojave na tom vašem belom papiru.
 
A onda pogledajte ono sve što je ostalo, šta je to stvarno što je ostalo i možda razmislite ispred čega sve možete da stavite: “Ja zaista želim…”, “Ja zaista hoću…” “Meni bi zaista značilo…”
 
Znači, ako može da stoji nešto od toga, ostavite na tome, ako ne može i to precrtajte. Znači, precrtajte sve lepo! Ispred čega ne može da stoji: “Zaista od sveg srca želim, meni bi značilo…” “To je nešto što ja želim”. OK? I onda, kada to ostane, onda udahnite duboko i razmislite kako bi vaš život izgledao kada bi sve to tako bilo kada biste samo radili ono što je ostalo na papiru… i videćete da ćete osetiti ogromno rasterećenje.
 
Na primer, ja sam tako precrtala mnoge stvari u svom životu. Ne peglam više. Nije to za mene. I kad sam u radnji, ja ovako pogledam stvar koju kupujem. Ako se pegla, ja ne kupujem zato što neću da peglam. Ja neću svoj život da trošim na to. Znači, ne kupujem više to, ne peglam, završila sam, odlučila sam precrtala sam crnom, nema! Razmislite šta je to što možete vi da precrtate… Šta može kod vas da bude: “Nema!” Zato što hoću, umesto da stojim sa peglom, hoću da radim nešto drugo! Hoću da snimim video za vas, ili da uradim nešto drugo što mi je važno, što moj život veseli.
 
Tako i vi, dozvolite sebi, znači, precrtajte. Ne mora to da bude, sve da precrtate, “Ok, sad ne radim više ništa, baš me briga”… Tako nećete napredovati. Ali neke stvari su bezveze i ne trebaju vam zaista samo se bezveze opterećujete. A one onda budu kap u punoj čaši. I onda nemate više snage i nemate energije za ono što stvarno treba da uradite što stvarno doprinosi vašem životu… jer ste preopterećeni stvarima koje možda čak i ne radite, ali se osećate neuspešno, zato što ih ne stižete.
 
Tako, na primer, vrlo često moji klijenti: “Jao, moram tri puta nedeljno u teretanu, a ne stižem…” I ne stižu i ne idu, ali svakoga dana ustaju sa tim osećajem neuspešnosti jer nisu otišli u teretanu: “Jao, moram da idem… Moram da krenem…” I to ih opterećuje, a ne rade ni ono što moraju da rade i što stvarno treba da rade sa energijom koja bi im pomogla da to brže i lepše urade i kvalitetnije.
 
Tako da razmislite o tome oslobodite svoj život stvari koje stvarno ne morate da radite za ono što stvarno želite u svom životu da postignete. Otvoriće vam se potpuno novi prostor u kom možda možete da posejete seme nekih svojih važnih stvari i želja i ciljeva u životu.
 
A ako vam u tome treba pomoć, kako da definišete svoje ciljeve i da postavite plan za njihovo neizbežno ostvarenje, ja vas pozivam da dođete na Power LIFE Design.
 
Power LIFE Design je ove godine virtuelni događaj, ja se jako radujem što mogu da učinim da vi iskusite taj predivan program koji je sačinjen od najmoćnijih tehnika za kreiranje predivnog života. I ako ste možda negde daleko, na nekom drugom kontinentu, bilo gde da ste iz svoje dnevne sobe možete biti sa nama. Kliknite na ovaj link i pridružite nam se! I vidimo se!