10

jun

2022

RIZIKUJ LJUBAV

By Slavica Squire In Aktuelno

Kada se upustimo u vezu sa nekim mi uvek rizikujemo da nam bude slomljeno srce. Ne znamo da li je ovo uvek moguće izbeći. Kako da znamo da li je rizik preveliki? Znam da je nova veza veliki rizik, ali znam i da je veliki deo tog rizika i naša odgovornost. Zaista je važno da naučimo da poslušamo sebe i svoju intuiciju, da izađemo iz nečega čim primetimo da to neće biti ono što priželjkujemo i što zaslužujemo.
 
Mi se ponekad toliko zanesemo u novoj ljubavi da previdimo crvene zastavice. A ponekad se desi i da ne vidimo upozorenja, ali ja verujem da ih sigurno osetimo. Ponekad nam se učini da je on fantastičan muškarac i da nikada nismo imali nešto slično, pa verujemo da to mora da je to. I to su oni momenti kada dajemo više nego što smo spremne da izgubimo. To je ono kada volimo bez ikakvih zahteva i verujemo mu toliko da ga pustimo u svete odaje svog srca.
 
Mnoge žene sa kojima radim su mi rekle da je sve tako dobro počelo da su svoje srce prebrzo otvorile. A onda su stvari počele brzo da se menjaju i da sve ide nizbrdo. Počele su da vide stvari koje ne žele da vide i koje im se ne dopadaju ni malo i koje su počele da im prouzrokuju bolove u stomaku. Ali su ostale jer su mislile da su možda isuviše zahtevne, ili da je to samo prolazna faza, čekajući da se vrati osećanje koje su imale na samom početku veze. Zato su nastavljale sve dalje i sve dublje.
 
slavica i milanAli zašto ostajemo duže nego što bismo trebale? Šta nas sprečava da pustimo i napravimo mesta za nešto bolje? Zar nije bolje biti sam nego u lošem društvu? Šta se ustavari krije iza tog straha? Ako bismo stvarno istinski i svim srcem verovale da zaslužujemo nešto bolje, onda bismo tako i uradile, bile bismo u stanju da se okrenemo i odemo i napravimo mesta za ono što stvarno zaslužujemo. Biti sam je uvek bolje nego biti sa nekim kome nije stalo da bude sa tobom!
 
Okreni obrni, najvažnije je šta ti misliš da zaslužuješ. Jesi li ti spremna da se okreneš i da odeš iz veze koja se ne razvija u sve bolju, dublju, jaču i čvršću sve vreme? Da li si spremna da se posvetiš vezi i da korak po korak sagradiš vezu koja će te gurati napred i koja će ti biti utočište?
 
Pozivam te i ohrabrujem te da sedneš i da napišeš listu svega onoga što ti msliš da zaslužuješ, i svega onoga što si rešena da ćeš da sačekaš?
 
Ti zaslužuješ mnogo više od dobrog početka, zaslužuješ zaista da dobro započne i da se razvija u sve bolju i bolju vezu. A kako ti možeš sebe da našteluješ na to naučiću te na mom online programu Power LOVE Design. Više o njemu možete pročitati OVDE.
 
Za vaše najviše dobro od ❤️
Slavica