03

sep

2020

ŠTA VAS SPREČAVA DA ŽIVITE ŽIVOT IZ SNOVA?

By Slavica Squire In Aktuelno

Pitanje “Šta vas je do sada sprečilo da živite život iz svojih snova otkriva jednu opaku “bolest” na koju većina ljudi nije imuna. To je “Izgovoritis“. Ova bolest napada um, telo i dušu i ne da vam da sebe usrećite u pravom smislu, već vas drži u udobnoj zoni komfora iz koje iskopavate rupu izgovora u koju na kraju sami upadnete, a ako imate sreće, od tog treska se možda naglo i probudite. U ovoj lekciji Letnjeg izazova vas učim i kako i možete da je pogledate ovde:
 

 
A ako više volite da čitate, ovde možete pročitati kompletan transkript ovog videa:
 
Dragi moji, glavno pitanje današnjeg videa je šta vas je do sada sprečilo da živite život iz svojih snova? Imate li neku ideju o tome? I ta interesantna analiza koja može da bude paraliza za vas je nešto čega danas želimo da se rešimo.
 
Ja stvarno mogu da kažem da se divim svima koji su stigli do 6. lekcije jer je to fantastično. Mnogi su već odustali odavno, a vi ste još tu. Svaka čast! Divno je!
 
Znači, pitanje: šta vas je do sada sprečilo da živite život svojih snova je ključno pitanje i ja želim zaista da razmislite o tome i da budete iskreni prema sebi.
 
Jer to je pitanje koje otkriva bolest koja je jako raširena u našoj populaciji, a to je bolest izgovoritis.
 
Izgovoritis je nešto što vam stvarno obezbeđuje mogućnost da lagodno živite, da ne morate da se trudite, da ne morate mnogo da radite i da jednostavno uvek imate na raspolaganju samo dobar izgovor.
 
“Nisam imala podršku…” “Meni nije bilo dovoljno novca za to”, “Ja nisam mogla zbog dece” “Nisam mogla zbog roditelja…” mnogo toga može da se nađe kao dobar, fantastičan veoma verodostojan izgovor da nismo uradili nešto što smo želeli da uradimo. A opet, postavlja se sa druge strane pitanje ima li iko na ovom svetu ko nije imao podršku, ko je imao decu, ko je imao, ne znam, još gore roditelje, a da je ipak uspeo da živi život svojih snova?
 
I ono što ja stvarno predlažem je da nekako izlistate, da vidite šta su sve vaši izgovori za to da niste živeli život svojih snova do sada. I da kažete svojim izgovorima: “Hvala vam, jer ste me zaštitili da ne moram puno da radim, ne moram puno da se trudim, dobro ste mi služili. Ja sam odlično mogla da komfornije živim zato što nisam morala puno da se trudim da ostvarim svoje snove, ali ja sada to zaista želim i zato sam uopšte neko ko je stigao do šeste lekcije”.
 
Odštampajte radni list broj 8, koji možete da preuzmete ovde. Na njemu se nalazi kanta za smeće. Znači, simbolično je kao kanta za smeće. Zato predlažem da se setite da sve svoje izgovore ovde upišete. Ostavite ovaj list da vam stoji negde na stolu, na vidnom mestu nekoliko dana da biste se stvarno setili svakog izgovora koji vam padne na pamet.
 
I kada ih sve lepo izlistate, onda im se zahvalite za sve što su vas zaštitili da ne morate puno da radite, da se ne morate puno truditi, da ste mogli komforno, opušteno da živite i kažite im: „Hvala“ i pustite ih da odu iz vašeg života jer ste sada zaista rešili da ostvarite svoje snove bez obzira na to, koliko za to mora da se radi, bez obzira na to koliko morate da se trudite i šta sve morate da naučite, bez obzira na to čime sve morate da se bavite šta sve morate da pišete, jer vi ste neko ko je stigao do šeste lekcije!
 
Znači da ste sada trenutno u situaciji i u svesti u kojoj želite nešto da uradite za sebe i to je predivno. I zato je sada pravi momenat da se rešite svih izgovora i da uradite sa tim sledeće: znači napišete, pozdravite se oprostite se zgužvate ovaj papir kada je gotov i laka srca kažete: „Ok, ja ih više neću koristiti, meni više ne trebaju, baciću ove izgovore u kantu i završila sam s tim. Od sada ću jednostavno tražiti način, a ne izgovor“.
 
Jer onaj ko traži izgovor, on ga uvek nađe. Ali onaj ko traži način i on ga uvek nađe! Od danas rešite da postanete osoba koja više ne traži izgovor, koja samo traži način. Ja sam tu da vas podržim i idemo dalje! Sve vas ljubim!