03

jun

2019

MAJSTORIJA FASCINANTNOG PREZENTOVANJA

By Slavica Squire In Sa događaja

Verujem da se i vama nekada desilo da odete na neku konferenciju ili predavanje zato što vas tema interesuje i predavač je stručan, ali ipak niste mogli da pratite. Misli su vam lutale i predavanje vam je bilo dosadno, jer predavač ne zna svoje znanje da prenese na zanimljiv način. A možda ste nekada bili na nekom sastanku koji je bio za sve prisutne jako naporan, jer ga je vodio neko ko jednostavno ne zna da napravi zanimljiv sastanak.
 
Imate li vi tremu kada treba da progovorite pred drugima? Možda se i vama desilo da vam drhti glas ili da zaboravite šta ste hteli da kažete, možda vam je nelagodno pred neku važnu prezentaciju pred kolegama, pred ispit ili pred sastanak?
 
Proteklog vikenda Slavica Squire je u prepunoj učionici NLP Instituta održala “Prezentacione veštine“, jedinstvenu edukaciju na ovim prostorima, koja je korisna apsolutno svima koji se u privatnom životu ili u radnom okruženju često nalaze u prilici da prezentuju ili utiču na druge.
 
Tokom dva dana polaznici iz raznih delova Srbije, ali i iz tri švajcarska grada, učili su šta je ključno za prezentaciju, kako da usklade um telo i emocije i kroz varijacije u govoru svaki svoj nastup pred manjom ili većom grupom ljudi učine prijemčivijim i uspešnijim.
 
Prvog dana radili su niz korisnih vežbi s ciljem da, kada to požele, prizovu i održe dobro stanje, koje je važan preduslov dobre prezentacije. Polaznici su naučili kako da odagnaju tremu i da se pripreme na sva moguća iznenađenja, prigovore i nezgodna pitanja, kojih ima na gotovo svakoj prezentaciji.
 
Drugog dana prošli su kroz ciklus osmišljavanja, kreiranja i predstavljanja prezentacije i naučili jednu od najkorisnijih formula efikasnog prezentovanja, poznatu kao 4 mat sistem.
 
Takođe, učili su i kako mogu da naprave svoj flipchart, tako da bude moćan alat komunikacije sa njihovom publikom.
 
Sve što su naučili moći će da koriste, kako u radu sa klijentima, tako i na sastancima, kada kolegama ili timovima treba da prezentuju svoje projekte. Ova edukacija je od neprocenjivog značaja za sve koji se bave edukacijama i treninzima, kao i onima koji treba da pred drugima predstave sebe, svoj proizvod ili uslugu.
 
Prezentacione veštine se održavaju samo jednom godišnje i zbog velike popularnosti se ova edukacija uvek popuni u rekordnom roku. Ako biste želeli da vam čuvamo mesto za sledeću godinu, rezervišite svoje mesto odmah putem ovog linka.