07

jun

2019

Protekli maj bio je uzbudljiviji nego većina onih koje pamtim, a jedan od događaja koji je najviše uticao na to da ostane nezaboravan, bilo je moje gostovanje na NLP konferenciji u Londonu, gde sam se po prvi put pojavila u ulozi predavača.
 
Naime, predstavnici međunarodne NLP asocijacije ANLP koja je organizator tog događaja, prošle godine su bili gosti mog NLP Instituta i toliko se oduševili načinom na koji funkcioniše, kvalitetom edukacija koje nudimo, posvećenošću našeg tima, atmosferom u našoj učionici i raspoloženjem naših divnih polaznika s kojima su se sreli, da su naš sistem edukacija i način rada prepoznali kao najbolji biznis model njima poznat u celom svetu, a zasnovanim na NLP-u.
 
Na prvu loptu, njihovo tako veliko oduševljenje me je iznenadilo, jer sam mislila da su u svom bogatom iskustvu, putujući celom planetom kod drugih članova asocijacije, sigurno susretali barem slične institucije. Ali oni su me uveravali da je moj biznis koncept sasvim jedinstven i da procenjuju da je najbolji i najuspešniji. Tom prilikom su me zamolili da dođem u London i predstavim naš način rada svima koji budu želeli da se edukuju i porade na svom biznisu.
 
Tako smo šest dragih polaznika, moj tim i ja u četvrtak 16. maja otputovali u prestonicu Velike Britanije.
 
NLP konferencija je ogroman događaj koji okuplja na stotine NLP trenera i coach-eva iz celog sveta i na kojoj sam, kao gost, bila i prošle godine, o čemu više možete pročitati ovde.
 
Master Class, odnosno glavni program, držale su ove godine Judith Lowe i Judith Delozier, a o kakvim legendama se radi, najbolje oslikava podatak da je Delozier je zbog doprinosa NLP-u sa ovogodišnje dodele NLP Awards ponela nagradu za životno delo.
 
Subota i nedelja su bili rezervisani za veliki broj kraćih predavanja iz oblasti ličnog osnaženja, terapijskih tehnika, progresivnog NLP-a, praktične primene i naravno, razvoja biznisa, što je oblast u kojoj sam ja učestvovala.
 
To je bila idealna prilika da uživo vidimo velikane NLP-a poput Laureli Blyth, Lucasa Derksa, Roberta Diltsa, ali i mlade nade NLP-a.
 

 
U subotu smo imali priliku da prisustvujemo i okupljanju NLP Leadership Summit-a, čiji sam član i da započnemo razgovor o temama godišnjeg sastanka koji će se održati u Alikanteu u Španiji u januaru sledeće godine.
 

 
Subota uveče bila je rezervisana za NLP Awards, predivan humanitarni događaj koji ima za cilj da nagradi najzaslužnije u oblasti NLP-a, a sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe.
 

 
Osim Judith Delozier, dobitnice Nagrade za dopronos NLP-u koju su joj uručili, kako ona kaže, njena braća Robert Dilts i Stephen Giligan, Nagradu za doprinos NLP-u u oblasti zdravstva, zajedno sa partnerkom Jo Wilson, dobio je naš dragi prijatelj Andy Coley, koji je više puta bio gost mog NLP Instituta i koji je pohađao, kako moj Power Life Design, tako i Business Akademiju.
 

 
Nedelja je bila rezervisana za drugu turu predavanja, između ostalog i naše. Oko 30 ljudi iz različitih zemalja, Južnoafričke Republike, Koreje, Velike Britanije… okupilo se da čuje kako smo mi napravili uspešan biznis na bazi NLP-a i coachinga, sa željom da nauče kako i oni mogu da primene ta znanja da prošire svoj uticaj i pomognu mnogo većem broju ljudi.
 

 
Već u nedelju uveče smo prešli u centar Londona, spremni za drugi deo naše avanture, koja je, kako će se pokazati, bila ispunjena neverovatnim i predivnim slučajnostima.
 
U ponedeljak smo krenuli u obilazak grada i dok smo Marija, Maša i ja većale da li da se popnemo na London Eye, ugledale smo poznata lica sa Konferencije, sa kojima smo se prethodne večeri rastali. Shvatile smo da je to znak i dalje smo šetnju nastavili svi zajedno.
 

 
Malo smo lutali, obilazili grad i u šetnji došli do Bakingemske palate ispred koje je vladala velika gužva – kraljica je u tom trenutku upravo pošla na Flower show.
 

 
Serija slučajnosti se nastavila i u utorak, kada smo saznali da dr John Demartini, zvezda filma “The Secret”, kog sam u martu ove godine ugostila u Beogradu i koji je pred prepunim Madlenijanumom na moj poziv održao predavanje “Day of Mastery”, tu u Londonu.
 
Naravno, otišli smo na njegovo predavanje i iskoristili priliku da se pozdravimo s ovim genijem.
 

 
U sredu uveče smo, na poziv našeg dragog polaznika Nemanje Miloševića bili pozvani na prijem u Ambasadu Srbije u Londonu, gde se predstavljaju uspešni privrednici, među kojima je i firma @case3d našeg dragog polaznika Danila Micića.
 
Pošto od nedavno revnosno svakog četvtka na svom YouTube kanalu objavljujem videe, insipirisana ovim putovanjem, snimila sam jedno, tik pored Tower Bridge-a o tome šta su za mene u životu bile ključne investicije, zahvaljujući kojima sam sada ovde. Možete ga pogledati na mom YouTube kanalu.
 
Ipak, ponekad su i slike i reči, pa i vide nedovoljni da se dočara atmosfera Londona i jednog tako velikog i moćnog događaja, kao što je NLP Konferencija. Zato vas pozivam, da kada sledeće godine budemo putovali na ovaj događaj, pođete sa nama i osetite njihovu čaroliju.
 
Za vaše najviše dobro od ❤
 
Slavica