08

feb

2018

KAKVA JE VAŠA MOĆ UVERAVANJA?

By Slavica Squire In Sa događaja

Da li ste znali da vašu konkurentsku prednost na tržištu odavno ne može da čini samo pukih 4P elementa marketinga i da se mnogo toga promenilo otkako ste pokrenuli svoj biznis? Koliko ste u poslednjih nekoliko godina usavršavali svoja znanja u oblasti prodaje i marketinga i da li znate šta može da se desi sa vašom firmom ukoliko to učenje zapostavite?
 
Upravo usavršavanjem svojih znanja polaznici edukacije Slavice Squire – Power Business Design for Marketing & Sales su tokom tri dana, od 2. do 4. februara, sticali su važnu prednost u odnosu na svoju konkurenciju i učili kako da svoje prodajne veštine dovedu na vrhunski nivo. Ovo je logičan nastavak Power Business Design 1 edukacije koja je već pomogla mnogim liderima i preduzetnicima da ojačaju svoju poziciju i sopstveni biznis i olakšala im put razvoja, usavršavanja i razvijanja novih veština.
 
Ovog puta, polaznici iz raznih krajeva Srbije, ali i Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, i Švajcarske su tokom tri dana učili kako da razotkriju svoje maksimalne prodajne potencijale, dovedu svoj marketing na vrhunski nivo, a sebe i svoj tim u fantastično stanje za postizanje prodajne izvrsnosti. Među njima je bilo mnogo vlasnika različitih biznisa, ali i vođa prodajnih timova, direktnih prodavaca, pa čak i onih koji tek planiraju da postanu preduzetnici. Jer, kako su imali priliku da nauče već tokom prvog dana, znanja i veštine u oblasti vršenja uticaja i uveravanja klijenata, korisna su doslovno za sve ljude, bilo da su “kupci njihovih usluga” njihovi poslodavci, bilo da imaju zadatak da neki proizvod ili uslugu direktno nude na tržištu.
 
Prisutni su imali priliku da otkriju koji su ključni činioci njihovog profita, kako da privuku više klijenata i svakom klijentu prodaju više proizvoda. Oni su otkrili novih 7P marketinga, koji su u 21. veku potpuno zamenili stare strategije i u okviru toga, dobili fenomenalnu formulu za promovisanje svojih proizvoda i usluga koja je već dala rezultate i u našem poslovanju. Kroz različite vežbe, polaznici su se međusobno upoznavali i utvrđivali sopstveno mesto na preduzetničkom nebu, ali i otkrivali šta je ono što ih zaista pokreće da budu najbolji u onome što rade.
 
Tokom drugog dana, upoznavali su se sa naukom uveravanja i uspostavljanjem kontakta sa klijentom i na trenutak se stavljali u njegove cipele.
 
Šta je ono zbog čega se odlučujete da nešto kupite? Da li vam je važan estetski moment ili imate racionalnije razloge da se mašite za novčanik? Da li se cenjkate ili bez reči odlazite ukoliko proizvod koji kupujete nije za vas?
 
Svi ti odgovori mogu da vam pomognu da otkrijete kako klijent posmatra vaš proizvod i vašu prodajnu strategiju i pruže vam dragoceni uvid u to kako da ubuduće zaključujete prodaju. Pored toga, polaznici su imali priliku da se podsete lekcije o šest osnovnih ljudskih potreba, koje pokreću svako ljudsko ponašanje, pa i prodaju i kupovinu. Kroz jedinstvenu vežbu, mogli su da utvrde kako mogu da odgovore na stvarne potrebe svojih klijenata, ali i svojih zaposlenih i šta je to što mogu da učine kako bi unapredili svoj odnos sa njima.
 
Nakon toga, upoznali su se za zakonima uticaja, krunom nauke uveravanja, koji otkrivaju jasne i univerzalne prečice za upravljanje ljudskim ponašanjem i uverenjima, moćnim pokretačima ljudskog delovanja, čijim poznavanjem mogu da se preduprede svi prigovori naših klijenata. Na kraju drugog dana, polaznici su razvijali svoju strategiju top-prodavaca, koja u velikoj meri zavisi od ličnog stanja i dobili jasne alate uz pomoć kojih mogu da kontrolišu svoj fokus, osnaže sebe i dovedu se u dobro stanje pred prodajni razgovor, bez čega nema dobrih rezultata.
 
Treći dan edukacije Power Business Design for Marketing & Sales obeležile su tri faze u postizanju prodajne izvrsnosti, u okviru kojih su polaznici učili kako da se pripreme za prodaju, kako da uspostave kontakt i privuku pažnju svog klijenta, kvalifikuju ga i otkriju njegove strategije kupovine, prevaziđu njegove prigovore i na posletku, kreiraju pristanak i obezbede prodaju.
 
Polaznici su bili oduševljeni jednostavnošću i efikasnošću principa koje su im Slavica Squire i gostujući predavač Milan Vukašinović predstavili. Oni su pritom razmenili kontakte i ideje, dokazavši da je u svakoj razmeni znanja 1 + 1 = 3, ali i predstavili svoje probleme u prodaji sa kojim su se suočavali i dobili jedinstvenu priliku da direktno od Slavice dobiju spasonosne savete.

“Nije svaki klijent za našu učionicu, niti je svaki klijent za vaš proizvod, ali je šteta da onaj ko jeste to ne dobije, samo zato jer vi ne znate da prodajete”

Slavica Squire

Ukoliko želite da ulažete u svoje znanje i budete korak ispred svoje konkurencije, prvi deo edukacije Power Business Design je upravo za vas! Održava se samo jednom godišnje i zato bi bilo dobro da svoje mesto na ovom izvanrednom treningu rezervišete već danas! Više o tome, možete pročitati OVDE.