09

jun

2017

EMOCIJA JE TRANSPORTNA TRAKA ZA PRENOS SADRŽAJA

By Slavica Squire In Sa događaja

Možda vam se desilo da ste slušali nekog predavača, govornika, trenera kako govori o vama izuzeto interesantnoj i značajnoj temi ali vam se način pričanja ni malo nije dopao. Delovao vam je prazno, bez emocija kao da sam ne veruje u to što priča, smetalo vam je nekontrolisano kretanje po pozornici, jednoličan ton glasa, u tome što je govorio nije bilo ništa lično njegovo i vi ste ostali razočarani i njime a i temom. Isto tako vam se možda desila situacija da ste se slučajno našli na nekom predavanju o vama potpuno nepoznataoj temi, ali atmosfera koja je vladala u grupi i osoba koja je o tome govorila vas je zadržala na tom mestu jer je ta osoba bila toliko uzbuđena a u isto vreme smirena, osoba koja je plovila po prostoru, delovala opušteno, kao da je tu rođena, i uz koju ste imali osećaj da baš vama upućuje sadržaj i da baš vas gleda što je kod vas prouzrokovalo snažne emocije. Govorila je sa puno žara, entuzijazma i emocija koje su se mogle i okom zapaziti. Šaljiva, neposredna, vickasta, a onda ozbiljna i autoritativna a opet izuzetno pristupačna … jednostavno posle predavanja ste ostali fascinirani tom osobom a i samom temom.

 

Umeti držati pažnju publike, zadobiti emocionalnu saglasnost grupe, biti autentičan, biti pojava koja intrigira i oduševljava, vladati svojim stanjem i u izazovnim momentima, upravljati svojim glasom, mimikom, pokretima na tačno određen način, iskoristiti scenu, pozornicu, odnosno prostor na najbolji način, prezentatorske vizualne alate i preduzeti još mnogo drugih specifičnih akcija koje odlikuju vrsne majstore prezentacije se može naučiti. A predstavlja jednu od najtraženijih veština za uspešnu prodaju, uticaj, motivaciju i upravljanje ljudima.

 

Naš vrhunski i najuticajniji trener na ovim prostorima Slavica Squire, osmislila je specifičan i nadasve jedinstven dvodnevni trening NLP Prezentacione veštine koje održava samo jedanput godišnje a u kojem je sadržano najbolje iz NLP metodologije i najkorisnije male tajne, akcije i alati koje je ona lično sticala godinama, isprobala u praksi i postala ono što danas jeste.

 

Ovaj trening privukao je pažnju mnogih kako iz regiona tako i šire a sa sobom je doneo snažne utiske, nove uvide, super korisne alate, izuzetne napretke, oslobađanje od treme, uspešno održane prezentacije, nova prijateljstva i još mnogo toga predivnog i oplemenjujućeg za naš NLP Institut Slavice Squire.

 

Tokom dva dana intenzivnog rada i praktične primene korisnih alata, polaznici su otkrili izuzetne principe uz pomoć kojih mogu da svoje stanje pripreme i održe do nivoa perfekcije, da vrlo svesno i sa namerom koriste svoj ton glasa, visinu, boju, svoje pokrete, prostor po kojem se kreću. Da ciljano emituju emocije, pokažu jasno i bez ijedne reči ono što žele da publika oseti, prenesu im entuzijazam, ljubav, probude hrabrost u njima, budu autoritativni, empatični, pristupačni, budu sve što žele a što njihovi slušaoci i gledaoci treba da ponesu sa sobom kao jasnu poruku.

 

Neki od komentara polaznika koji su napisani na našoj table zahvalnosti su:

 

 • Poslednjih 15 godina sam prošao mnoge treninge i upoznao raznorazne trenere. Bilo ih je i dobrih i loših. Niki su bili izvrsni, ali ništa slično ovome još nisam doživeo.

 

 • Ako bih izostavio sav sadržaj i onda bi mi bilo fenomenalno videti i čuti Slavicu koja je nadprosečan doživljaj i učenje. Ona je neko koga vredi modelovati.

 

 • Na treningu sam dobila motivaciju da ispunim svoj pun potencijal i podsetila se na entuzijazam koji sam negde izgubila.

 

 • Naučila sam kako da dobijem zagarantovan uspeh putem skladnog govora, položaja tela, strasti prema onome što želim da prenesem plus pozitivnoj energiji.

 

 • Naučio sam kako da reagujem onda kada je teško i zadržim svoje stanje.

 

 • Dobila sam fenomenalnu strukturu i izuzetno koristan feedback na svoju prezentaciju koji mi je osvestio slepe mrlje i omogućio mi da budem još bolja.

 

Korisni uvidi naših polaznika:

 

 • Neke emocije teže izražavamo nego druge i tu se otvara divan prostor za rad i napredak do neslućenih razmera. Dati dozvolu “zabranjenim” emocijama je put do uspeha.

 

 • NLP veštine prezentovanja se mogu primeniti u svim aspektima života.

 

 • Pauza u prezentatorskom poslu je od izuzetnog značaja za razumevanje i integrisanje sadržaja.

 

 • Trema je nesposobnost da se ostane u sadašnjem trenutku.

 

 • Emocije su Transportna traka između prezentatora i publike. Bez emocija nema poruke!

 

 • Ono čemu se divimo su naši skriveni talenti.

Za samo dva dana posvećenog, ciljanog i rada uz podršku vrhunskog majstora prezentacije Slavice Squire i njenog tima trenera, polaznici ovog treninga su uspeli da naprave izuzetne pomake kako u svom držanju tela, glasu, izraženosti emocije tako i u umeću vizuelnog identiteta i prikaza putem flipcharta onoga što žele da kažu. Kreirali su i demonstrirali svoju prezentaciju, svoju priču, svoj proizvod, uslugu i poruku koju žele da prenesu. Nakon isporbanih na licu mesta originalnih alata, ogromne podržke cele grupe, razmenili su svoja iskustva i dobili konstruktivan feedback uz pomoć kojeg mogu unaprediti svoje umeće i veštinu tako da budu baš onakvi kakvi sebe zamišljaju kao najidealniju verziju.

 

Ovaj trening ne samo da ih je naučio fascinantnim i originalnim alatima za prezentaciju, već im je omogućio da na dubljem nivou spoznaju sebe, svoje emocije koje lako a i koje teže izražavaju, osvestili su šta je to što žele da dobiju nakon uspešno održane prezentacije, zašto to rade i kako mogu da utkaju emocju i prenesu poruku na jednog čoveka i na njih hiljadu. Dobili su alat za vršenje pozitivnog uticaja na sebe, ljude oko sebe i sve one koje žele da inspirišu, pokrenu, podrže, njihovu decu, partnere, prijatelje, saradnike, klijente …

 

Postanite i vi model izvrsnosti, neko ko je ovladao tajnama uspeha, ko slobodno živi i izražava svoje emocije, upravlja svojim stanjem, glasom i telom, pokreće druge, za sobom ostavlja snažnu poruku, neko ko živi život koji inspiriše. Bilo da želite da unapređujete sebe kao ličnost, ili ste u prilici da često prezentujete, vodite tim, imate svoje zaposlene, prodajete proizvode, jednom rečju u čestoj ste interakciji sa drugim ljudima i želite da se duhovno i materijalno obogaćujete Prezentacione veštine su izvrstan izbor za vas.

 

Pozovite nas na 064/6451 391 ili nam pišite na office@nlpinstitut.com i saznajte kako da uz našu podršku osvojite svoje snove.

 

Radujemo vam se!