21

apr

2015

ŠKOLSKO OBRAZOVANJE U ZAGRLJAJU NLP-A

By Slavica Squire In Sa događaja

U ponedeljak, 20. aprila 2015. na poziv Društva učitelja Beograda, u svečanoj sali Učiteljskog fakulteta u Beogradu, Slavica Squire – prvi NLP trener u Srbiji i osnivač NLP Instituta, održala je uvodno predavanje o nauci ličnog prosperiteta koja unapređuje potencijale pojedinca i grupe, uspešno modeluje lične i profesionalne ciljeve i garantuje konstantan razvoj i napredak.

 

 

Predavanje je predhodilo održavanju redovne godišnje skupštine Društva učitelja Beograda. U sali Učiteljskog fakulteta bilo je više od sto učitelja iz različitih osnovnih škola u Beogradu i okolini, koji su uz veliko interesovanje i znatiželju pomno pratili predavanje Slavice Squire, International NLP Master Trainer-a i licenciranog Master Business Coach-a, specijalno prilagođeno i uz poseban osvrt na temu obrazovanja.

 

 

Pogledajte slike i osetite deo atmosfere

 

 

Zainteresovanost svih prisutnih za moderne načine koje im NLP nudi u vidu alata specijalno dizajniranog da unapredi međuljudske odnose, podigne nivo motivacije i obezbedi odlične rezultate na duge staze, bila je na zavidnom nivou te je samo predavanje izazvalo želju za budućom saradnjom više članova Društva učitelja Beograda sa NLP Institutom kako bi zajednički razvili program prilagođen učiteljima i nastavnicima osnovih škola i njihovom pristupu obrazovanju dece i mladih u Srbiji.

 

 

Srećno okruženje kao i uspešno i kreativno učenje su osnovni preduslovi za razvijanje potencijala kod dece. NLP Institut već neko vreme organizuje edukativne radionice koje se bave razvijanjem motivacije i kreiranjem ciljeva, jačanjem samopouzdanja i komunikacijskih veština kao i posebnim NLP tehnikama za “superučenje”. Sve ovo, kao i niz drugih saznanja iz oblasti nauke ličnog prosperiteta donosi sjajnu mogućnost za saradnju NLP Instituta na čelu sa Slavicom Squire, njenim timom trenera, i zainteresovanim članovima Društva učitelja Beograda u zajedničkoj ideji da se naš obrazovni sistem podigne na viši nivo upravo uz NLP edukaciju samih nastavnika i učitelja, a zatim i kao mogućnost da deo najnovijih dostignuća nauke ličnog prosperiteta postane svrsishodna svakodnevnica u našim školama.