06

maj

2016

POKAŽI SE, JER SI PREDIVNA!

By Slavica Squire In Poučno

Predivno telo

Naše predivno telo!
 
Dosta je kritike, dosta dijeta koje nas maltretiraju i ne funkcionišu!
 
Danas je internacionalni dan anti-dijete koji je pokrenula Mary Young koja je nekada bila anoreksični model, a sa željom da kreira više tolerancije za sve konfekcijske veličine i da stavi u pitanje današnji ideal lepote koji se bazira na mršavosti. 
Ja lično mislim da je ovo fenomenalna ideja! Zato predlažem da krenemo od sebe i navešću 5 razloga zbog kojih treba da volimo svoje telo takvo kakvo jeste.

Ljubav je rešenje! Uvek!

1. Imamo samo to jedno telo!

Sve što nam je u životu važno mi čuvamo i odnosimo se s pažnjom prema tome. Ali zašto se onda odnosimo prema našem telu kao dam uopšte nije stalo? Na kraju krajeva je to jedno telo upravo ono za koje se nadamo da će dugo godina da nam dobro služi. Onda treba da ga volimo i pazimo takvog kakvo jeste. Treba da volimo sve njegove mane, svejdeno dal nam je zadnjica malo veća, ili nam grudi vise ili su nam koščata kolena, najvažnije je da je naše telo zdravo!
 
Zato umesto da ga maltretiramo nezdravom brzom hranom i onda ga mučimo rigoroznim dijetama, najvažnije je da naučimo da ga volimo i da radimo samo ono što mu čini dobro. I ne radi se o spoljnom izgledu, već o onome što mu prija. U zdravom telu se osećamo dobro, a kada se žena dobro oseća u svojoj koži, ona zrači fantastično.
 

2. Mnogo smo samokritične!

Zašto nam se uvek čini da su druge žene, lepše, vitkije i više sexy od nas? Odgovor je jednostavan, to je zato što ni prema kome nismo do te mere kritični kao prema sebi. Dok kod drugih žena procenjujemo opšti utisak, mi se kod sebe fokusiramo na problematične zone. Što je dobra vest, jer to ustvari znači da nas drugi mnogo manje kritično procenjuju, nego mi same sebe. Vašim prijateljicama sigurno i nije jasno što se vi žalite jer nisu ni primetile problematične zone, one vide verovatno lepe oči, prekrasnu kosu i divan dekolte. Iz toga možemo da zaključimo, da je važno da se koncentrišemo i istaknemo sve ono što nam je lepo…
 

3. Muškarci obožavaju žensko telo!

Muškarci (koji su muški) su ludi za ženskim telom, oblinama, nežnom kožom i mekoćom. Mnogim muškarcima je draže da imate 5 kg više nego 5 kg manjka! Jedino muškarcima koji nisu muški, smetaju naše obline, jer oni više vole muško telo, koje nema obline, i to je skroz ok, a mi žene to razumemo, jer volimo i mi. Ali ako nas ”pravi” muškarci vole takve kakve jesmo, zašto je nama to toliko teško? Predlažem da od danas zavolimo svoje stomake i butine jednostavno samo zato jer su naše!
 

4. “Idealne” slike iz medija nisu stvarne!

Slike koje gledamo u medijima nemaju veze sa realnošću. To je sve photoshop & co. Stomaci se ravnjaju, noge produže, šta god treba popravi se, skloni, doda… Iako nam je to jasno ipak se pitamo ponekad, zašto ne izgledamo tako? STOP! Ne izgledaš tako ti, niti ja, niti bilo ko, ni taj model ne izgleda tako! I ne moramo, jer sve više medija polako uvidjaju da je manje više i počinju da se pojavljuju sve više prirodno lepe žene u raznim svetskim časopisima. Prave žene, a ne fotošopirane lutke. Znači onakve kakve smo, smo lepe i zanosne!
 

5. Samopouzdanje te čini lepom i sexy!

“Ispravi se!” Rečenica naših majki i baki koja nam još odzvanja u ušima. Ali one su znale kako to ide, jer nema to nikakve veze sa našom kilažom kako delujemo na druge. Najvažnije je kako nastupamo i kako koristimo telo. Ako jasno pokazujemo da se u svojoj koži osećamo dobro onda zračimo fantastično. Tajni recept je da svoje telo, kakvo god da je trenutno, prezentiramo sa ponosom i samopouzdanjem, umesto da se stalno nečega stidimo. Jer samopouzdanje je prokleto sexy.
 
Znači glavu gore, grudi isprsi, stomak uvuci… pokaži se, jer si predivna!
 
Adaptirala sam ovo za vas sa nemačkog sajta gofeminin.de, jer se sa tekstom slažem od reči do reči. Tek kad zavolimo sebe, uviđamo i da nas mnogi drugi ljudi vole i privlačimo ljubav u svoj život. Upravo o tome govori i moja dvodnevna edukacija Power Love Design, koju sam potpuno spontano kreirala na osnovu ličnog i profesionalnog iskustva. Ova edukacija će vam širom otvoriti oči i pokazati da ljubav polazi od nas samih i da smo mi sami krojači svoje sudbine, a zatim i pomoći da u svoj život prizovete ljubav kakvu i zaslužujete.
 
Za svako dobro
Od srca,
Slavica