11

feb

2023

KO VAM JE DANAS KRIV?

By Slavica Squire In Poučno

Lakše je kada je neko drugi kriv za sve?

 
Da, lakše je, ali nije korisno. Koliko često čujete ljude da kukaju na nekoga ili na nešto… te kriva je država, te krivi su poslodavci, ili su krivi zaposleni, ili su kolege nemoguće, klijenti su katastrofa, sve i svašta im stoji nekako na putu uspeha i zadovoljstva… I veoma će vam ”inteligentno” objasniti zašto je njima nemoguće da ikada uspeju i da budu zadovoljni svojim životom, ”svesni ljudi” situacije u kojoj to nije moguće zbog loših okolnosti i loših ljudi.
 
Preuzeti odgovornost za sebe i za svoj život je najvažniji korak ka napretku. To je stav koji vama daje moć da svoj život uzmete u svoje ruke.
 
Kada god ljudi optužuju ili se izgovaraju na nekoga ili nešto, oni u stvari samo nisu spremni da preuzmu na sebe odgovornost za svoj život. Time sami od sebe prave nemoćnu žrtvu. Iznalazeći razne ”inteligentne” izgovore, oni sami sebi oduzimaju moć i predaju je nekome ili nečemu. A to jeste lakše, ali nije stav koji donosi progres i napredak u životu, naprotiv!
 
Kada god izgovorite: “Šta ja tu mogu, nije moja krivica, nije to do mene…”, zapitajte se kako bi bilo da nešto ipak uradite vi, šta ipak možete, šta god, ali da nađete neki deo koji možete da preuzmete na sebe i kažete sebi: “Tako je kako je, a ja ću ipak da uradim sve što ja mogu, sve što je u mojoj moći u ovoj sutuaciji…”.
 
Onaj ko traži izgovor, on ga uvek nađe, kao i onaj što traži način, i taj uvek pronađe. Zato ako vam je nešto važno vi tražite način. Ako nećete, niste spremni, mrzi vas, teško vam je, ne da vam se i slično, to je skroz ok, ali onda nemojte kukati ni na koga, jednostavno prihvatite to kao svoj izbor i ostanite svesni svoje odgovornosti = moći! Tako ćete uvek znati da vi možete kada budete spremni da napustite ušuškanu zonu. Nije li to divno znati da je odgovornost i moć u vašim rukama!

Ovo sada i ovde je vaš život, vaše vreme i prostor na ovom predivnom svetu. Zato ga kreirajte i živite onako kako vi želite.

Pitam se koliko vas će sutra ustati s poletom jer ide na posao koji jako voli? Ako je tako, čestitam. Ako nije, ako ste umorni i bezvoljni, mrzovoljni i neproduktivni… onda je krajnje vreme da barem razmislite malo o sebi. Ne o drugima, ne o prilikama, ne o tome ko je drugi sve kriv što je tako. Pogledajte se u ogledalo i kažite sebi da ste vi odgovorni za svoj život. Niko drugi neće da vas usreći ako ne uradite to sami. Razmislite šta možete da uradite sami i to sada – da odmah poboljšate svoje stanje. Nasmešite se sebi, zahvalite se što imate hrabrosti da prihvatite odgovornost za sebe i krenite…

Preuzeti odgovornost za sebe i svoj život je najvažniji korak ka napretku, jer je to stav koji vam daje moć.

Isprobajte na momenat da zatvorite oči i zamislite kakav bi vam život bio ako biste vi imali potpunu moć da ga kreirate, zamislite slobodno naj, naj, najbolju verziju. Šta god da ste zamislili sada bacili ste seme… Samo tako nastavite svako jutro par sekundi ili minuta … Naj naj najbolju verziju! Zamisliti niti šta košta, niti boli, nema izgovora!

Mi smo posledica našeg prošlog JA i uzrok smo našeg budućeg JA, što znači da mi danas kreiramo svoju budućnost svakom mišlju i delom.

Odgovornost je MOĆ ili kako seješ tako i žanješ!

Tajna moć svakog “superheroja” je odgovornost kroz shvatanje da sam kreira svoj život, ovde ili bilo gde. Svojim mislima i delima sejemo ono što posle žanjemo. I ovaj koncept nije nov, niti sam ga ja izmislila, samo sam u nekom trenutku shvatila da sam “superheroj” i da mogu kako mi je volja i mnogo više od toga, a možete i vi! Zato su oproštaj, zahvalnost, vera i LJUBAV najvažnije lekcije, jer kakve su vam misli takav vam je i stil života.
 
Samo vi ste odgovorni za svoj život, svidelo vam se to ili ne. A izbor je vaš: možete da izaberete da vam se ne dopadne i da nastavite kao i do sada da kukate i budete nezadovoljni; ili da izaberete da prestanete sa optuživanjem, kukanjem i izgovaranjem, i da sami preuzmete odgovornost i krenete. Vidite gde ste, šta ste i kakvi ste vi! Drugi su nebitni. Prvo budite zahvalni za sve dobre stvari i sva svoja postignuća, za sve što vam se dopada u vašem životu, a zatim krenite da menjate sve što vam se ne dopada. Pored svega i svačega što biste mogli da iskoristite kao izgovor da prstom ne mrdnete, vi ipak krenite i to sami, korak po korak, kreirajte svoju sreću. To je samo vaš posao… Samo napred!
 
A ako biste želeli da konačno uzmete svoj život u svoje ruke i upoznate se sa u nauci i praksi proverenom metodologijom uspeha, uz koju ćete steći korisne navike, osloboditi se kukanja i prebacivanja krivice na druge i početi da radite na svojim ciljevima, pravi je trenutak da se prijavite na Online NLP Starter!
 
Sada imate priliku da puna dva meseca, gde god da ste i kad god vam vreme dozvoli, uz moju i podršku mog tima izučavate osnove Nauke Ličnog Prosperiteta i dobijete odmah primenljive alate za unapređenje svih sfera vašeg života.
 
Prijavite se putem ovog linka i vidimo se uskoro!
 
Za vaše najviše dobro od ❤️
Slavica