14

maj

2019

KLJUČ ZA SVE PROBLEME S MOTIVACIJOM I KONCENTRACIJOM

By Slavica Squire In Sa događaja

Postoji li u vašem životu neka obaveza koju neizbežno morate da obavljate, a koja vam toliko crpi energiju, da vas i pomisao na nju parališe? Da li se često nađete u situaciji da vam je koncentracija potpuno rasuta i da ne možete da obavite čak ni osnovne zadatke? Imate li osećaj da ne koristite maksimalno svoje potencijale i da vam nedostaje motivacije da radite na onim stvarima za koje znate da su važne?
 
Lek za takve, ali i mnoge druge probleme, leži u upravljanju našim meta-stanjima, odnosno višim konstruktima našeg uma, koji se nalaze iznad osnovnih opažajnih sposobnosti, primarnih emocija i misli.
 
A kako da pristupimo svojim meta-stanjima, probudimo svoje uspavane potencijale, dobijemo motivaciju i nepokolebljivu odlučnost da idemo ka svojim ciljevima, može se naučiti na edukaciji jednog od najvećih NLP stručnjaka današnjice, dr Michaela Halla “Accessing Personal Genius”, koji je od 10. do 12. maja na poziv Slavice Squire po prvi put ovaj trening održao u Srbiji.
 
Ali “Accessing Personal Genius” nije za svakog.
 
Posle njega gubite svaku mogućnost da smišljate izgovore i do beskraja odlažete rad na svojim ciljevima. Posle njega, umete da kažete “ne” svemu što vam u životu ne treba. Posle njega, spremniji ste nego ikad pre da nastavite sa svojim daljim razvojem.
 
A sve te promene zahtevaju od vas spremnost i stvarnu želju da promenite svoj život nabolje.
 
Tu spremnost imalo je više od osamdeset ljudi, iz svih krajeva Srbije, bivše Jugoslavije, iz Švajcarske, a u Beograd su, samo zbog ovog predavanja, doputovala i dvojica polaznika iz dalekog Brazila.
 
Svi oni želeli su da uče od jednog od najvećih NLP trenera današnjice, dr Michaela Halla. Ovaj energični čovek učio je direktno od osnivača NLP-a Richarda Bandlera, a diplomirao je kognitivno-bihejvioralnu psihologiju na Union institutu Univerziteta u Sinsinatiju.
 

 
Njegov doprinos kako psihologiji, tako i NLP-u je nemerljiv.
 
Dr Hall je osmislio revolucionarni model meta-stanja i Matriks model, a 1996. zajedno sa dr Bobom Bodenheimerom postao je začetnik tada potpuno novog polja studija koje nazivamo neuro-semantikom.
 
Njegove beleške sa Bandlerovih treninga uvrštene su u njegove knjige “The Spirit of NLP” i “Becoming More Ferocious as a Presenter”, koje su među više od trideset njegovih dela koje je napisao dosad.
 
Danas provodi najviše vremena u istraživanju i podučavanju širom sveta. Njegovi projekti primenjivi su u različitim oblastima psihologije, psihoterapije, coaching-a, ličnog razvoja, zdravlja, kulture i liderstva.
 

Matriks vašeg uma

 

 
Polaznici su se tokom prvog dana upoznavali sa meta-stanjima i već tada dobili priliku da kroz fantastično korisne vežbe za promene obrazaca nauče kako da steknu više samopouzdanja, budu efikasniji u učenju i pronađu draž u njima važnim aktivnostima, u kojima ranije nisu mogli da uživaju.
 
Tokom drugog dana, radili su na svojim problematičnim emocijama i učili kako mogu da prekinu začarani krug samosabotaže, čije različite oblike dr Hall zove “unutrašnjim zmajevima”.
 
Kroz praktične vežbe mogli su da otkriju kako mogu da bez izgovora svoje znanje odmah pretvore u akciju i time spreče da sami sebi budu prepreka na putu ka uspehu.
 
Treći dan sa dr Michaelom Hallom zaokružio je njihova znanja i pružio im konkretne korake koji im obezbeđuju da uvek kad im je to potrebno imaju pristup motivaciji, svim svojim pozitivnim resursima, koncentraciji i stanju FLOW-a, u kojem lični potencijali mogu da zasijaju punim sjajem.
 

 
Tokom tri dana, naučili su da na 21 način i u isto toliko situacija primene fantastična znanja dr Michaela Halla o meta-stanjima i priliku da jedan na jedan rade sa jednim od najvećih NLP stručnjaka današnjice.
 
Trening je završen ovacijama i dugim aplauzom, a dr Michael Hall, kom se Srbija mnogo dopala, obećao je da će i sledeće godine od 7. do 9. maja ponovo biti gost Slavice Squire i održati svoj trodnevni trening “Inside-Out Wealth” za sve one koji žele da uvećaju svoje bogatstvo, šta god ono za njih značilo. Ako biste želeli da prisustvujete ovoj edukaciji, pozovite nas na 064 64 51 391, kako bismo vam sačuvali mesto.