02

jan

2020

KAKO SE JA PRIPREMAM ZA USPEŠNU GODINU

By Slavica Squire In Aktuelno

Dragi moji, srećna vam Nova 2020. godina!
 
Sa vama u novom videu na mom YouTube kanalu delim svoj novogodišnji ritual koji imaju svi uspešni ljudi i kojim osiguravam da mi svaka godina bude bolja od prethodne.
 

 
A ako više volite da čitate, ovde vam je transkript:
 
Dragi moji, došla nam je 2020. godina. Od srca vam čestitam i u ovom videu želim da vam dam par ideja kako da se pripremite da vam ovo bude najbolja godina do sada.
 
Daću vam ideje koje ja inače koristim.
 
Ali pre toga bih volela prosto da se malo osvrnem na 2019. godinu.
 
Mi smo u 2019. godini moj tim i ja napravili mnogo fantastičnih stvari, novih edukacija…
 
Ali jedna od važnih stvari koje smo započeli je da redovno četvrtkom postujemo na YouTube-u.
 
Volela bih da znate da je to jako puno posla za mene i moj tim, ali taj posao mi radimo rado.
 
S druge strane, jako nam je važno da znamo kako to utiče na vas.
 
Zato želim da vas zamolim da u komentaru napišete kako ovi videi i naše edukacije na kojima ste bili, (nadam se da smo se možda i sreli), kako utiču na vas?
 
Kako su te edukacije doprinele da vaš život postane bogatiji, ispunjeniji, lepši…? Kako je možda vama pomoglo nešto od ovoga, bilo da je video, bilo da je edukacija, da prevaziđete neke stvari u svom životu?
 
To nam jako znači da saznamo, zato što je puno posla i želimo da ga nastavimo i želimo da budemo još bolji, a ako budemo od vas to saznali, onda ćemo imati priliku da možda još nešto unapredimo.
 
Zato mi pišite komentar ili mi slobodno pišite e-mail (hello@slavicasquire.com) ili možete da uzmete ovako vaš telefon i snimite jedan selfi video i pošaljite mi to. Nema veze, samo kažite u telefon, meni je to pomoglo na taj i taj način i ja ću mnogo da se radujem i moj tim i mnogo će nam značiti vaš feedback.
 
Još jednom: hvala vam što nas pratite, hvala što ste tu i hvala što ukazujete poverenje svemu onome što mi radimo.
 
Ja jako volim što su naši običaji u stvari drugačiji nego u ostatku sveta. U celom svetu ide prvo Božić, pa Nova godina. A kod nas ide prvo Nova godina pa Božić i ja to obožavam, zato što imam to neko vreme između Nove godine i Božića kada se bavim svojim životom i svojim ciljevima.
 
Prvo što uradim, obično 1. januara je da sednem onako malo i razmislim šta sam prošle godine 1. januara želela za 2020. godinu i gde sam sa tim. Kako sam u stvari napredovala.
 
I ono što sam primetila je da kako godine prolaze sve manje u mojim ciljevima ima onoga da ću da imam to i to nego mnogo više onoga što je stvarno mnogo važnije, a to je: kakva ću osoba da postanem.
 
I ja vama stvarno predlažem da se i vi fokusirate na to.
 
Jer u životu uopšte nije ni važno šta ćemo sve imati, šta ćemo sve postići, nego je mnogo važnije kakva ćemo osoba postati. Jer to kakva osoba postajemo, način na koji razmišljamo o sebi o svetu, o svojim mogućnostima, čini nešto što smo postigli važnim ili nevažnim.
 
Tako da zaista želim da uzmete vremena ovih dana i da razmislite kakva vi osoba želite da postanete tokom 2020. godine.
 
Šta je to što želite da prevaziđete? Šta je to što želite da naučite? Kakva biste osoba voleli da budete sledeće godine u ovo vreme? Zaista ja moram da potvrdim da je 2019. godina bila dosta izazovna za mene i mnogo toga se dešavalo što sam htela, mnogo toga sam postigla, ali su se dešavale i neke druge stvari. I samo ta determinacija u mojoj glavi u kojoj ja zaista imam prava, ja ovih dana između Božića i Nove godine sednem i razmislim: kakva ja osoba želim da postanem? I onda kada sve to smislim što sam planirala za 2020. godinu, ja sednem i zatvorim oči i zamislim kakva ću ja biti na kraju te godine?
 
Uhvatim, prosto, energiju tog bića, onoga što želim da postanem. Stvarno od srca preporučujem da isto uradite i vi, jer šta se dešava: kada onda naiđu stvari, kao što je na primer bolest ili povreda ili nešto što je neplanirano, prvo pitanje koje imam je: “Šta život želi ovim da me nauči? Šta život želi ovim da mi poruči? I kako mi život ovim pomaže da postanem ono što sam poželela?” Jer sigurno, život ima nešto dobro za mene, kroz ovo da mi poruči.
 
I umesto da očajavam i gubim svoju energiju na negativnost, ja ustvari razmišljam kako mogu da iskoristim šta god da je došlo, da postanem osoba kakva želim da budem na kraju godine.
 
I zaista vam predlažem da sednete i razmislite, kakva biste osoba voleli da postanete, jer čak i kada sa svojim timom planiram poslovne ciljeve, a to svake godine, naravno radimo i tu ima puno onih šta želimo da kreiramo za vas, šta želimo sve da vam ponudimo, šta su sve stvari na kojima želimo ove godine da radimo… ja moram da vam kažem, na kraju krajeva ja sednem i razmislim, kakva ja osoba moram da postanem da sve to uspem, da sve to bude dobro?
 
Kakva ću ja osoba morati da postanem kroz taj proces, da bi to stvarno bilo dobro i da li je to ono što želim ili nije? I ako jeste, ja onda kažem: “Aha, želim da postanem osoba takva i takva i kao takva osoba uspeću i ovo i ovo i ovo”. I stvarno to mnogo znači da održim pravac da održim tu energiju u sebi, da je stvorim, da je održim i da guram napred.
 
Tako da, vama predlažem da uradite istu stvar obavezno, znači, vizualizujte šta je to što ste sve planirali da postignete? Onda razmislite kakva vi osoba morate postati da bi vam to sve bilo lako da bi vam to sve uspelo i onda pomislite kako je ustvari biti takva osoba i videćete, šta god da se desi, vi ćete zadržati svoj pravac, jer se ne radi o tome šta postižete, šta imate, nego šta postajete.
 
To je ono što je mnogo važnije.
 
I time učinite da 2020. godina za vas postane stvarno najbolja godina do sada i još jednom želim od srca a vam se zahvalim što nas pratite, što učestvujete i još jednom da vam kažem da moj tim i ja sa puno ljubavi i pažnje kreiramo razne stvari za vas, edukacije live, online, ove videe i mnogo bi nam značilo da nam pošaljete vaš feedback.
 
Budite jako dobri i dajte sebi malo pokretačke energije, komentarišite dole, pošaljite nam video, pošaljite e-mail i mi ćemo onda da pogledamo i to će nama da da energije. Budite malo i vi nama inspiracija, jer to nama puno nači, a onda ćemo i mi vama da budemo još veća i još bolja inspiracija za 2020. godinu za koju ja verujem da može da bude najbolja do sada. A zašto? Pa jer nam se može. Jer nam se može. Jer imamo znanje, imamo metode i možemo da napravimo od svake godine da bude sve bolja i bolja.
 
Želim vam divne praznike i molim vas da radite na sebi i na svojim ciljevima i na tome kakva osoba želite da postanete.
 
Sve vas grlim i vidimo se.