06

feb

2020

KAKO JA ZAVRŠAVAM SVOJ DAN

By Slavica Squire In Aktuelno

U prošlom videu na mom YouTube kanalu sa vama sam podelila svoje jutarnje rituale, a u novom možete da se upoznate sa mojom večernjom rutinom koja mi olakšava život i podržava u uspesima koje ostvarujem.
 
Možete ga pogledati ovde:
 

 
Ako već niste, zapratite moj kanal putem ovog linka i obavezno kliknite zvonce, kako biste dobijali obaveštenja kad god se nešto novo pojavi na mom kanalu, a ako vam je zgodnije da čitate, za vas sam pripremila i transkript celog videa:
 
Dragi moji, dobro mi došli. Ja sam Slavica i ovo je moj YouTube kanal. Svakog četvrtka ovde možete da nađete interesantne i veoma korisne savete za ispunjen i predivan, uspešan život.
 
Danas želim da pričam o večernjim ritualima i to želim da pričam o mojim večernjim ritualima.
 
Kako u stvari ja završavam veče.
 
I to može da vam bude korisno zato što ima unutra nekih vežbi, stvari koje ja stalno radim, a koje mogu i vama da učine život uspešnijim i produktivnijim.
 
Vi znate da ja ustajem rano i zbog toga oko šest sati uveče, ja se polako gasim. To je momenat u kom prestajem da radim bilo šta što je stvarno važno za moj uspeh, osim ako imam neku večernju radionicu. Ali za to se drugačije pripremam i to nije nešto što se dešava često.
 
U šest ja polako skupljam svoje stvari, napuštam moju kancelariju i odlazim sa psima u šetnju.
 
Večernja šetnja je za mene blagoslov. Daje mi prostora da dišem, da razmišljam da sumiram dan i da jednostavno dobijem taj osećaj da sam danas pobedila, da sam uradila ono što me vodi korak bliže ostvarenju stvari koje sam za sebe planirala.
 
Ponekad je Milan sa nama u šetnji, a ponekad nije.
 
Kada sam sama, ja to sumiram u svojoj glavi, a kada smo zajedno, onda mi on priča kakav je bio njegov dan, ja njemu kakav je bio moj dan, ali puno toga ostavimo za večeru.
 
Ja imam redovno vreme kada jedem. Ja jedem doručak, ručak i večeru kad god mogu u isto vreme i večerem obično u pola sedam. Pola sedam – sedam i Milan i ja se već spremamo za večeru.
 
Ako ne može da stigne u šetnju, Milan je obično tu da večeramo zajedno, jer mi večeri damo vremena i pričamo dok večeramo o danu, o tome šta smo radili, šta planiramo šta bismo mogli drugačije i tako dalje.
 
Jedna od veoma korisnih stvari, koju želim da podelim sa vama, a koja je zaista na neki način postala moj ritual je, bilo da sam s Milanom ili da sam sama, ja razmislim šta je u toku dana bilo nešto što mi se nije dopalo? Šta je nešto što sam uradila, a što sam mogla da uradim drugačije?
 
Znači, potražim u toku dana nešto što je za korekciju, što bih volela da je bilo bolje.
 
I onda razmišljam, koja su to tri načina, na koje sam mogla da odreagujem a da bi mi se više dopalo, da bi bilo, nekako, elegantnije, inteligentnije, suptilnije, da bi nekako predstavljalo napredak za mene?
I onda kada sam sama, ja zapišem ta tri a kada nisam, ja onda pričam sa Milanom.
 
“Mogla sam da uradim to, a mogla sam da uradim i to, to i to…” I kada, u stvari, smislim tri nova načina da reagujem na nešto što sam odreagovala neadekvatno ili na način koji mi se ne dopada, ili da uradim nešto neke tri stvari druge, nego što sam uradila, a nije mi se dopalo ja prosto osećam kako razvijam svoju fleksibilnost i sledeći put kada dođe slična situacija ja dobijem, prosto, kao mogućnost izbora znači, ne odreagujem samo nego: “Aha, imam mogućnost da uradim to, to ili to”
 
Nije kao: “Ja sam takva, pa uvek uradim tako, pa… šta da radim, nije dobro, ali eto, to je to”.
 
Nego, ja razvijam fleksibilnost i postajem sve bolja i bolja. I to zaista puno znači. Predlažem i vama da isprobate.
 
Znači, ovo je stvarno super, super, dobra tehnika za probati i to ne da probate ponekad, nego kad god osetite da nešto što ste uradili, nije to što možete najbolje da uradite.
 
Tako da,ovo je možda nešto najbolje što možete da ponesete za sebe iz ovih večernjih rituala.
 
I naravno ima tu puno stvari koje Milan i ja radimo, razgovaramo, uglavnom je
to razgovor i uglavnom, najvažnija stvar za nas je i u večernjem ritualu da se više bavimo kreiranjem, a manje da konzumiramo.
 
I ako pogledamo nešto na televiziji, onda gledamo da to bude nešto što doprinosi našem učenju doprinosi našoj fleksibilnosti doprinosi na neki način onome što svakodnevno radimo i za šta živimo i ciljevima ka kojima idemo.
 
A ono sa čim ja ležem, možda može i vama da bude korisno.
 
Ja imam neke svoje omiljene meditacije i godinama se bavim time istražujem, sakupljam i tako dalje i poslušala sam savet jednog ruskog naučnika koji kaže da je najbolje da snimimo svoj glas i da je sasvim ok, da je vrlo efektno, čak i kada zaspimo, a meditacija ide dalje. Tako da ja pred samo spavanje imam bluetooth slušalice i stavim ih i pustim sebi meditaciju koju sam snimila svojim glasom.
 
Ja imam različite meditacije, zavisno od teme i onoga na čemu trenutno radim, u čemu želim da postanem bolja. Ja imam takve meditacije, koje sam sama za sebe smislila, a vama predlažem da i vi to malo istražite, napišete i onda lepo snimite na telefon i pustite sebi uveče pred spavanje i ako zaspite, nema veze, ali prosto dajete svom sistemu program da napredujete u pravcu u kom želite da napredujete i to se pokazalo kao nešto što je stvarno, veoma korisno i taj doktor, ruski naučnik, je nekih pet doktorata napisao na tu temu tako da vam predlažem da to uradite. To je nauka, to nije nešto što sam ja izmislila, nego prosto naučila usput i mnogo mi prija i mnogo mi znači.
 
Važno je da imate rituale, jer dobri rituali, čine naš život produktivnim i čine naš život nekako lakšim. Ako imamo dobre rituale, koji nas vode ka uspehu mi sa manje napora postižemo mnogo više nego ljudi koji troše svoj život na stvari koje su možda, loše navike ili loši rituali.
 
Budite veoma pažljivi u vezi sa tim kakve rituale imate, kakve navike imate i prekontrolište: vode li vas te navike koje vi imate u život kakav želite da ostvarite ili vas vode u suprotnom pravcu To je najvažnije da proverite.
 
Ako vam je ovo bilo korisno, pritisnite LIKE i možda podelite sa nekim kome takođe želite ispunjen i srećan život i mi se vidimo sledećeg četvrtka, ako ste pritisnuli zvonce i SUBSCRIBE dobićete informaciju i pišite mi dole koje biste teme voleli da ovde obradim, šta biste voleli da saznate od mene šta je nekako za vas interesantno pogledajte i druge moje videe i vidimo se sledećeg četvrtka. Sve vas pozdravljam!