30

jul

2020

GDE STE SADA, A GDE ŽELITE DA BUDETE

By Slavica Squire In Aktuelno

Od srca čestitam i radujem se što ste odlučili da ovog leta napravite pozitivne promene u svom životu prateći videe Letnjeg izazova!
 
Verujem da ako budete ispratili sve lekcije, možete značajno da podignete sve oblasti svog života na još viši nivo zadovoljstva i ispunjenosti! Jako je važno da počnete već sada tako što ćete da razmislite o tome šta vam je trenutno u životu bitno, koliko želite i koliko ste spremni da promenite neke oblasti svog života, tako što ćete da pratite zadatke iz ovog programa, kako biste postigli maksimalne rezultate tokom trajanja Letnjeg izazova.
 
Prvu lekciju možete pogledati ovde:
 

 
A ako više volite da čitate, transkript možete pogledati ovde:
 
Dragi moji, dobro mi došli u ovu fantastičnu letnju avanturu kroz koju ćemo proći zajedno!
 
Želim da vam dam nekoliko uputstava kako ćete da prolazite kroz ovaj program. Potrebno vam je da imate malo mira možda po pola sata da pročitate sve tekstove, ali je važno da imate mir za to. Zato što su unutra obično neka pitanja vi treba nešto da razmislite i to što razmislite treba negde da zapišete. Za neke stvari, mi vam šaljemo fantastične letnje, divno dizajnirane radne listove koje treba da odštampate i da onda po njima pišete i da ih čuvate.
 
Ali puno stvari ćete morati da pišete u neku svesku. Ja predlažem da uzmete onaj neki rokovnik stari, kog čuvate već dugo vremena jer je dragocen, da biste u njemu nešto pisali ili ga nikako niste ni za šta upotrebili jer vam je bilo žao, pošto je mnogo lep. Sigurna sam da imate neki takav negde.
 
Uzmite ga jer sada ćete da se bavite svojim životom. I nema ništa dragocenije što bi moglo da se stavi u tu svesku prekrasnu od vašeg života. I od vašeg progresa i možda, kod nekih od vas i preokreta koji ćete doživeti ovog leta. Ja vam zaista želim da odvojite vreme, možda idete na odmor, možda ne idete na odmor potpuno je svejedno, ali dajte sebi dozvolu da radite na sebi i da svoj život unapredite i da napravite progres koji priželjkujete.
 
Ovaj program može da vam bude fenomenalan vodič kroz baš taj proces i ja sam tu za vas da vam budem vodič jer to je nešto što najviše volim da pomognem ljudima, da inspirišem ljude da ohrabrim ljude da napreduju, da se odvaže i da zaista pomisle da je za njih moguć napredak, da je moguće da ostvare svoje snove bez obzira na sve što je bilo pre ili bez obzira na sve što ih sada okružuje.
 
Jer, ono na čemu ćemo da radimo je u stvari, vaša budućnost. A danas je dan kada počinjemo da kreiramo svoju budućnost odnosno vašu budućnost i to je stvarno divno.
 
Znači, uzmite svesku, odvojte se negde sa strane i krenite da čitate. U ovom radnom listu imate razna pitanja i odgovarajte na svako pitanje. Ono što je važno stvarno za vas, ne za nas, nego za vas, je jako važno, da budete potpuno iskreni. I da stvarno date sebi vremena da razmislite koji je vaš odgovor na svako od tih pitanja.
 
U prvom se radi o sadašnjem stanju, o vašem životu sada, kakav je on sada, da biste bili sigurni šta je to na čemu najviše želite da radite. U šta ćete da usmerite svoju energiju ovog leta? Znači, budite iskreni i nemojte stvari videti crnje nego što jesu niti treba da ih ulepšavate jer to niko neće da čita, to je samo za vas.
 
To je stvarno vaša tajna vaš proces vaša razmišljanja, vaš život, nešto što će vama samo da znači najviše. Zato, budite iskreni i pišite, budite vredni stvarno, sedite i svako pitanje razmislite, napišite, pa nema veze, ako nemate puno vremena, ostavite sa strane, pa nastavite, kad opet imate vremena.
 
To je lepota ovog online programa. Uvek možete da se vratite. Uvek možete i ovaj video da pogledate, možete da download-ujete neki radni list da ga odštampate i dobro je da ga uvek odštampate. Pogledajte, ovo je vaš prvi radni list, i on izgleda ovako. I svi ostali će biti lepo dizajnirani u letnjim motivima i moći ćete lepo da radite. Kako bismo pospešili zaista vaš rad i vaš napredak. Na ovaj radni list kada pročitate tamo sve što piše u tekstu, znaćete da treba da stavite oblasti svog života o kojima želite da razmislite i koje želite da procenite. Mi smo vam predložili da to bude zdravlje, finansije, posao, emotivni život, životni prostor i tako dalje vi možete da uzmete druge neke oblasti koje su vama važne, o kojima vi želite da razmišljate i da napišete.
 
Zato smo ostavili prazno. Znači, možete kako god hoćete. Ali ako sledite ona uputstva, napisaćete tako. Ono što je važno da znate, prvo odgovorite na sva ona pitanja, koja su vezana za te oblasti života. Kada odgovorite na sva ta pitanja, iskreno, onda razmislite, kako biste procenili tu oblast života? Da li je možda nula što je ovde u sredini ili je možda deset, gde nula znači da ste totalno nezadovoljni, a deset znači da ste toliko zadovoljni da bolje ne može biti.
 
Znači, lepo stavite tačkicu gde ste, u kojoj oblasti života sad spojte te tačkice i išrafirajte lepo da vizuelno možete da vidite mi to kažemo: da eksternalizujete i vizuelizujete svoju sadašnju situaciju.
 
I onda pogledajte dobro: koja je to oblast u kojoj zaista želite najveći pomak da napravite? Ili možda su dve oblasti, ko zna? Možda želite, što se tiče posla ili emotivnog života možda želite i jedan i drugi da unapredite. Svejedno, možete da odaberete šta god hoćete, i gde god je najveća razlika između onoga što biste voleli da bude i onoga što je sada.
 
Mi ovu tehniku zovemo “Točak života” i to je poznata coaching tehnika. Kada to budete uradili, kada to budete sagledali, onda ćete znati, koja je to oblast vašeg života u koju ćete najviše energije uložiti dok budemo prolazili zajedno kroz ovaj program.
 
I kada sve to završite, sedite još jednom, pogledajte šta ste sve napisali, dopunite, ako nešto ima da se dopuni i ono što vam svaki put predlažem da uradite je da nakon što ste sve završili, ostavite malo svesku da stoji neka prenoći, a onda se sutra vratite na to pogledajte još jednom i zapišite šta vam je najkorisniji uvid od ove lekcije?
 
Šta ste uvideli? Šta ste spoznali? Šta vam je palo na pamet? Koje ideje imate? Šta je to što biste možda mogli da preduzmete povodom toga već danas?
 
Napišite uvek šta vam je bilo najkorisnije a ispod napišite koji vam je prvi korak koji vam je pao na pamet. I tako ćemo sve, lekciju po lekciju.
 
Jedva čekam da vas vidim u sledećem videu, sa sledećim lekcijama, koje ću vam objasniti, koje ću vam rado približiti a sada predlažem da razmislite kada biste mogli da se ovome posvetite da upišete u kalendar i da odvojite to vreme i da stvarno dok radite uživate.
 
Jer, vaš život je vaša stvar! I vaš život treba da pretvorite u predivno putovanje jer vam se može, jer tako zaslužujete. Ljubim vas!