30

maj

2019

4 PRAVILA ZA SREĆU U LJUBAVI

By Slavica Squire In Aktuelno


 
Pogledajte Slavicin YouTube video o tome kako da negujete i čuvate svoju ljubav na duge staze, a možete u produžetku pročitati i transkript ovog videa.
 
Dobar dan dragi moji, ja sam Slavica, ovo je moj YouTube kanal na kome možete svake nedelje da dobijete jedan video sa korisnim savetima kako da kreirate ispunjen život.
 
Evo danas snimam video sa moje terase sa ovim divnim pogledom na Most na Adi, a tema današnjeg videa je kako da kreirate fenomenalan odnos sa svojim partnerom i kako da ga održite na duge staze.
 
To vam govorim iz ličnog iskustva jer sam to uspela sa mojim Milanom i molim vas da pogledate video do kraja – ceo video – kako biste saznali sve korake kojima možete to da uradite i vi.
 
A ako želite svakog četvrtka da dobijate ovakve korisne savete kako da živite ispunjen život i da kreirate život i posao koji ćete da volite, kliknite na Subscribe i na ovo zvonce, kako biste mogli da dobijate informacije kad nešto novo postavimo.
 
Najbolje bi bilo i ako imate partnera sa kojim ovo možete da pogledate zajedno i da postavite ova pravila kao neki dogovor vaš, zajednički. I najbolje bi bilo da ovo radite od početka. Ako ste na početku neke veze, to je fantastična prilika da krenete baš ovako i da se dogovorite, jer dok ste na početku partner vas stvarno voli i želi da učini puno toga za vas.
 
I pravilo broj jedan, koje smo mi postavili na početku naše veze je ustvari da i jedno i drugo uvek imamo u vidu da nam je ljubav na prvom mestu, odnosno gledamo one dobre stvari, zbog kojih smo se jedno u drugo zaljubili, da ne tražimo male, sitne mane jedno u drugom i da tome dajemo preteranu važnost. Nego kada se nešto desi što nam ne odgovara setimo se da je naša ljubav na prvom mestu i zašto smo se ustvari opredelili jedno za drugo i šta je ono dobro kod onog drugog. Tako ustvari shvatimo da su neke stvari potpuno nevažne i da se zbog njih ne treba ni nervirati ni svađati.
 
Pravilo broj dva je ustvari da kažemo kad nam nešto ne odgovara ali ljubazno i blagovremeno. Naravno, jako je teško na početku veze a i kasnije je još teže kada ne govorimo šta nam odgovara. Mi vrlo često mislimo, mi žene mislimo valjda muškarci znaju šta mi ustvari mislimo, šta volimo i šta ne volimo, ali to je stvarno jako retko slučaj – oni stvarno ne znaju i naročito onda kada nas vole, žele puno da nam učine.
 
Mi treba da napravimo naviku da možemo lepo i ljubazno da im kažemo šta nam smeta, jer ako to ne kažemo lepo i ljubazno kao nećemo da se svađamo, pa nećemo da govorimo ništa, onda mi ustvari gutamo a kada gutamo onda u nekom trenutku nam pukne film.
 
I onda nismo ni ljubazne ni simpatične i onda naravno: mi smo iznervirane, oni se iznerviraju što tako razgovaramo s njima i sve nas to ustvari troši. Ta naša ljubav se nekako troši i ima je sve manje i manje zbog takvih ispada. Zato je jako vazno da naučimo kako ćemo partneru ljubazno, sa puno ljubavi, sa puno uvažavanja i puno poštovanja blagovremeno da kažemo, da nam ono što radi ne odgovara. I onda ćete videti koliko često oni pojma nemaju, koliko se iznenade i kažu: “Ovaj… stvarno? Pa nisam imao pojma!”
To se barem meni dešavalo sa Milanom, jer ja se sećam, jednog primera koji često pričam kako sam ja na početku stalno okretala toalet papir kako treba. On ga okrene naopako, ja ga okrenem kako treba, on okrene naopako, ja ga okrenem kako treba i onda mi je puk’o film jednog dana i onda sam rekla (ljutito): “Milane! Dođi ovamo! Zašto mi stalno okrećeš ovaj toalet papir naopako?”
 
A onda me on pogledao, trepće i kaže: “Ljubavi, postoji pravi način kako se okreće toalet papir?”
 
Ja sam bila totalno šokirana. Često o tome pričam, jer sam ustvari shvatila koliko je glupo da uopšte tako nešto uradim, da odreagujem na taj način, jer to što je on okretao toalet papir ne znači da on mene želi da nervira. On zaista ne zna kako se to okreće.
 
Onda me je pitao: “Kako se to okreće?” Ja sam rekla: “Ne moraš to da znaš nikad”, zato što za mene je to ostalo kao neka vrsta podsetnika da imam prekrasnog muškarca koji je 12 godina mlađi, koji voli da bude sa mnom, koji želi da bude sa mnom i svaki put kad on okrene toalet papir naopako, ja ga sa radošću okrenem kako treba i kažem: “Hvala ti Univerzume” ili čemu god vi želite da se zahvalite, “što imam priliku da to uradim i što imam predivnog muškarca koji me voli”.
 
Naše pravilo broj tri je pravilo da pohvalimo i da se zahvalimo. I to stvarno od srca mogu da vam preporučim, jer mnogi brakovi i mnoge veze funkcionišu po principu podrazumeva se
Sve što je dobro kod partnera, sve što partner dobro uradi, sve se to podrazumeva.
 
Ali znate kako, kada se nešto podrazumeva i mi se ne zahvalimo ili pohvalimo to, partner prestane polako to da radi jer misli da to ionako nije važno. Zato vas savetujem da budete pametne i da iskoristite ovaj papirić dole, odnosno taj PDF da skinete i da onda ga odštampate i da napišete.
 
Šta je to što sve cenite kod vašeg partnera, koje su to stvari koje on za vas radi ili koje vi kod njega cenite i volite zbog čega ste se u njega zaljubili, zbog čega ste se za njega opredelili. Napišite svaku onu njegovu osobinu i sve one dobre stvari kod njega zbog kojih biste patili kada on više ne bi bio u vašem životu.
 
Obvezno sve napišite, svega se setite, i onda vodite računa da se redovno njemu zahvalite za to. Znači, kada nosi kese iz prodavnice – ne podrazumeva se! Nema veze, kažite mu: “Ljubavi, hvala ti, divno je što nosiš kese”.
 
I možda će se on začuditi, kao šta vam je, što se zahvaljujete za tako nešto, ali nema veze, vi samo nastavite i videćete kako će to njemu da prija da vi primećujete da on šta to radi, šta dobro radi. Znači, za sve što uradi i za sve što misli da se podrazumeva, slobodno, ljubazno se zahvalite sa puno ljubavi, pokažite da ste primetili i da uvažavate.
 
I, u svakom slučaju neke veće stvari pohvalite, pohvalite pred njim i pohvalite i pred drugima, da on čuje da ga hvalite. To će sigurno pojačati vašu ljubav, pojačaće njegovu zainteresovanost da vam ugodi i ja mislim da će to da ima fantastične efekte na vašu vezu i na vašu ljubav.
 
I nešto što je možda nama najviše pomoglo da budemo zaista srećni i zaljubljeni već punih pet godina, evo i šesta je to što smo mi svake nedelje najmanje, nekad i češće, ali svake nedelje najmanje odlučili da imamo jedno s drugim dejt.
 
Znači, kao sastanak gde smo sami nas dvoje. Napravimo dobru atmosferu, popalimo svećice ako je zima ili sednemo na terasu, odemo negde napolje na večeru… i onda imamo naš dejt, samo nas dvoje.
 
Pričamo o tome kakav nam je život, šta se sve desilo u poslednjih nedelju dana, na čemu smo posebno zahvalni, u čemu smo posebno uživali, kako je bilo. I onda planiramo budućnost.
 
To nam je zaista pomoglo da shvatimo koliko je naše zajedništvo vredno, koliko nam je važno, koliko uživamo i koliko je ono dragulj koga moramo i želimo oboje da sačuvamo bez obzira na to da li imate puno dece ili imate puno posla nemojte zapostavljati ljubav, jer kad vam ljubav propadne, vi imate mnogo manje energije za sve druge stvari u svom životu.
 
Ljubav vam daje iznutra energiju, daje vam polet, radost, zato je negujte i čuvajte i obavezno to radite tako što ćete jednom nedeljno napraviti dejt sa svojim partnerom, pa makar on trajao samo pola sata, ali budite jedno za drugo tu i pričajte o svim važnim stvarima za vašu vezu i učinite da se partner oseća onako vrednim, da se oseća voljenim, učinite takođe da to bude jedan posebna momenat u vašoj nedelji samo za vas. Isprobajte to i videćete da će to takođe imati fantastičnog efekta na vašu vezu i na vaš brak.
 
Ja znam da je moguće imati fantastičnu vezu, verujem u to sto posto, ali ne verujem da može da bude fantastična ukoliko se na njoj ne radi i ako se svesno ne održava. Zato vas pozivam da to svesno radite, da izgradite svoju vezu, ako nemate još vezu upotrebite sve ovo što sam rekla čim je budete imali, čim počnete da je gradite.
 
I ako imate nekoga čija se veza klima i nije baš najbolja, prosledite mu ovaj video, šerujte to možda sa svojim prijateljima na svakom.
 
Znači, šerujte ovo, podelite sa prijateljima, pritisnite Subscribe ili pritisnite zvonce tako da budete uvek obavešteni, jer u sledećoj nedelji ćete imati video koji će biti savet kako da kažete “NE”.
 
Ponekad ne možemo da kažemo ne, ljudi nas iskorišćavaju ili jednostavno mi nemamo snage da nekim ljudima kažemo ne, lakše je da nešto uradimo nego da se s tim borimo.
 
Ja ću da vam pokažem kako da veoma lako, ljubazno kažete ne, da sačuvate sebe, a da sačuvate i odnos. Bilo da je to partner, majka, otac, brat, sestra, kolega, šef… ako je potrebno da kažete “NE” i ako verujete da je vaše “NE” ono što vi želite da kažete, da naučite kako da kažete ne onome što ne želite, a da kažete da onome što želite da kažete da sebi.
 
Vidimo se sledeće nedelje!