12

mar

2020

3 KNJIGE ZA SVAKU SITUACIJU

By Slavica Squire In Aktuelno

Dragi moji, kažu da je znanje najveće bogatstvo, ali ja bih dodala i da je važan preduslov drugih oblika bogatstva – ljubavi, zdravlja, poslovnog uspeha, sklada u porodici… Čitanjem mi zaista obogaćujemo sebe na svim tim poljima. Zato sa vama u mom novom YouTube videu delim tri inspirativne i korisne knjige koje su meni mnogo značile.
 
Možete ga pogledati ovde:
 

 
A ako vam je tako zgodnije, ovde možete pročitati transkript videa:
 
Danas imam za vas predlog 3 knjige koje su mi stvarno mnogo značile. Znam da sam već to radila, ali mnogi od vas su mi pisali da želite još predloga knjiga i evo ja sam odabrala za vas 3 knjige koje su stvarno fantastične i pokrivaju različite oblasti vašeg života. Ostanite do kraja ovog videa da vidite šta je moj današnji predlog za vas, a pre toga, ako niste još, pritisnite SUBSCRIBE i pritisnite zvonce, kako biste uvek bili redovno obaveštavani, šta ovde ima korisno da možete da naučite promislite i time kreirate svoj fantastičan život.
 
Prva knjiga koju sam namenila za vas da vam predložim je “Veština ljubavi” od bračnog para Biddulph. Oni su napisali mnogo dobrih knjiga, Ali ja zaista želim da vam predložim da krenete od ove.
 
To je fantastična knjiga koja vam na jednostavan način osvetljava koliko je važno čuvati ljubav sa kojom se uđe u brak, i da se ona sama od sebe sačuvati neće već da vi morate nešto da uradite. I ovde imate mnogo dobrih predloga šta je to što možete lako da uradite da sačuvate svoju ljubav i da vam deca u toj ljubavi odrastaju i da čitava vaša porodica uživa zato što ta vaša ljubav cveta jer to je srž i srce vaše porodice i inače možda i vašeg života.
 
Jer ako vam se tu klima, onda je jako teško imati na drugim poljima energije da iznesete druge stvari.
 
Ako u kući imate ljubav, ako sačuvate brak, ako ga negujete i ako je divan, odatle dobijate energiju za puno drugih stvari u svom životu. Znači, bračni par Biddulph, oni su NLP treneri, napisali su i još neke druge knjige, od kojih jednu takođe od srca preporučujem, a to je “Tajna srećne dece”.
 
Ako negde nađete, obavezno kupite i jednu i drugu. Naročito za vas koji imate decu, “Tajna srećne dece” je super, ali nemojte misliti da je samo za decu, jako je korisna za odnose sa svim ljudima.
 
Već sam vam preporučila, u stvari, dve knjige i imam još dve za vas.
 
Druga knjiga koju želim da vam preporučim (odnosno sad ispade još i treća), je “Kako razmišljaju milioneri”. Deluje možda malo banalno, ali je jako zanimljivo kada pročitate tu knjigu. Ja sam je pročitala u jednom dahu jednoga dana znam tačno i gde sam sedela kada sam je pročitala, Bukvalno u jednom danu sam je pročitala, jer je jako zanimljiva, i sadrži principe i načine razmišljanja koji su drugačiji od prosečnih ljudi.
 
I jako je interesantno da prođete kroz to da razmislite gde ste vi da upišete možda sve te neke principe razmišljanja za sebe i da razmislite u kojoj meri možete to da prihvatite.
 
Ne radi se o tome da ćete preko noći postati milioner, zato što ste pročitali ovu knjigu, ali ono što možete da uradite je da unapredite svoj način razmišljanja da unapredite svoje stavove, koji će možda vremenom imati efekat i na vaš život i otvoriti prostor tome da na drugi način razmišljate o novcu, o prilivu novca o tome gde vi u stvari kočite to i da možda otvorite neki prostor u svom životu za veći priliv novca radeći ono što volite i ono što i inače možda i radite, samo da tome na neki drugi način pristupite. Od srca vam preporučujem jer znam da mi ovde na ovim prostorima naročito, jedan totalno, ugrađen u vaspitanju,
pogrešan stav o novcu i ovo može da vas malo razdrma i da vam da neke nove ideje.
 
Poslušajte me, pročitajte i malo uzmite sveščicu i prepišite nekoliko stvari koje su vama najvažnije. I treća knjiga, odnosno, sad već četvrta, koju preporučujem, su “Atomske navike”.
 
Fantastična knjiga! Baš sam srećna da je izašla kod nas u izdanju izdavačke kuće “Finesa”! James Clear je čovek koji je napisao ovu knjigu, ja sam gledala njegove intervjue čitala sam ovu knjigu, prostudirala sam je malo, neke stvari sam čak, ne samo za sebe isprobala, nego i preporučujem mojim polaznicima na našim edukacijama da obavezno uzmu, jer ustvari sticanje nove navike je ključ.
 
Ono što čini naš život, ono što čini uspeh su u stvari naše navike. Jer, ako su nam navike u skladu sa onim što želimo da postignemo, u skladu sa našim ciljevima, onda možemo da postignemo fantastične ciljeve.
 
Ali ako naše navike su u suprotnosti sa onim što želimo da postignemo, biće jako teško i moraćemo da menjamo navike. A kako se to radi, stoji lepo sve u ovoj knjizi.
 
Znači, postoji nekoliko pravila koja su u knjizi lepo opisana, sa fantastičnim primerima, gde će vam dati mnogo ideja šta možete da uradite, na onim poljima gde znate da vas nešto koči.
 
Ima možda mnogo stvari koje biste voleli da uradite drugačije, koje biste svakodnevno voleli da radite drugačije, ali vas nešto koči, i ovde ćete dobiti naučno objašnjenje šta vas koči, šta vi možete da uradite na svakodnevnom planu, kako biste zaista korak po korak stekli dobre navike koje vas vode u jedan fantastičan i uspešan život i posao koji ćete da obožavate.
 
Dragi moji, ako su vam saveti koje vam dajem interesantni, pritisnite LIKE i podelite kopirajte link i podelite sa nekim prijateljima, pošaljite im negde u inbox, da pogledaju i oni ili podelite na svom wall-u na Facebook-u ili gde god volite, jer možda bude i drugim ljudima interesantno da neke stavove menjaju, da rade na sebi, da čitaju knjige.
 
Pišite mi dole, takođe, ako želite još nekih predloga ili šta još želite da snimam za vas, jer mi vaši predlozi mnogo znače. Hvala vam na podršci, hvala što me pratite i vidimo se sledećeg četvrtka!