25

jun

2016

50 rođendan

Danas je punih 50 godina od kada sam na ovom putovanju kroz život. Srećna sam što sam živa i zdrava i što mogu danas iz sveg srca da slavim svoj život i svoje godine.

 

Pedeset mi je godina, a to je za mene blagoslov i razlog za slavlje i beskrajnu zahvalnost, jer sam dostigla nivo u svom životu gde mi srce zaigra od radosti kada stignem kući, pred svoja vrata na kojima vise mala srca, koja mi se raduju. Zahvalna sam što sam došla do nivoa da kada sebe vidim u ogledalu uvek sa radošću i ljubavlju sebe pozdravim. Srećna sam što više zaista ne brinem šta bilo ko misli o meni. Ne razmišljam više o tome da li je drugima po volji bilo šta što radim ili govorim. Ja sam danas ono što ”treba i što je plan” da budem. Imam 50 godina, postala sam većinski vlasnik svog života i imam pravo da budem to što jesam, takva kakva jesam.

 

 

Nikada nisam bila sigurnija u sebe nego danas kada, bez obzira na sve, slobodno i snažno gazim stazom svoje sopstvene svrhe posutom ljubavlju.

 

 

Ceo moj život je ispunjen raznim čudesima od kad znam za sebe, a možda i pre. Moji roditelji su bili tinejdžeri koji su se neizmerno voleli i tako sam ja nastala iz velike ljubavi. Još sam bila prvo žensko u familiji i moja baka, koja je imala 4 sina i muške unuke, je gledala u mene kao u zvezdu nebesku, ona mi je usadila taj osećaj da sam jedinstvena, posebna i čudesna od prvog dana. Ona me je pripremila za budućnost tako što je verovala da sam rođena da budem učiteljica, a svojim pričama koje mi je pričala i svojom ljubavlju i radošću sa kojom me je gajila uticala je na mene više nego što je mogla da zamisli.

 

50 rođendan

 

I sad me eto tu sa 50 godina blagoslovena mnogim darovima koje želim da delim sa svetom. Moj poziv i moja svrha životna je da podržim što više ljudi da probude hrabrost u sebi, da širom otvore svoje srce i da žive punim plućima ispunjeni i u ljubavi. Buđenje hrabrosti da otvorim svoje srce je za mene bila najvažnija prekretnica i lekcija i to kada sam dostigla mi je donelo najviše uspeha, radosti, sreće i ljubavi. I u najtežim momentima verujem u ono najbolje u ljudima, i kada oni meni pokazuju svoju najcrnju stranu, kada me varaju, kada me kradu, kada me negiraju… verujem u skrivenu dobrotu i to meni osvetljava moj sopstveni put. To je za mene tračak svetla koji mene vodi napred na putu ispunjenja moje svrhe. A jedan od blagoslova mi je i što sam dostigla tačku u kojoj sam sposobna da odredim ko je zaslužio da mu dam pravo da stupi u moj lični prostor otvorenog srca.

 

 

Danas kada imam pedeset punih godina iskustva znam da je život čudo i da ko u čuda veruje taj čuda i stvara. Znam da živimo u polju ljubavi prepunom čuda i da je naša realnost ono što smo sposobni da vidimo. I zato znam da je svaki momenat čarolija i svaki dah je čudesan ako smo sposobni da to shvatimo.

 

 

Kada pomislim da sam ja samo mala devojčica koja je odrasla na prašnjavom putu u Preljini kod Čačka, u Srbiji, za koju većina planete ne zna ni da postoji, jer je neprimetna, onda shvatam svu moć ljubavi i milosti koja mi je data kao svrha da drugima budem podrška i da probudim hrabrost u njima. Shvatam kakvo je život čudo i koliko imam predivnih razloga da slavim danas. Zato danas slavim svoj 50ti rođendan sa zahvalnošću u srcu i sa najvećim uživanjem, jer verujem da je sila i moć ljubavi uz mene i da će mi dati sve što mi je potrebno dok sam ovde da ispunim svoju svrhu i da će me onda odvesti kući.