27

okt

2023

Možda ste imali trenutke kada ste se osećali loše na samu pomisao na vaš posao.
 
Nezadovoljstvo odnosima sa kolegama, frustracije zbog posla koji vas ne ispunjava, osećaj da stagnirate ili da niste adekvatno nagrađeni, sve to može da vam umnogome opteretiti svakodnevni život.
 
Kako taj osećaj i to stanje promeniti?
 
Najvažnija stvar koju sami možete da uradite da biste napravili promenu i napredovali u karijeri je da stvorite snažan lični brend – autentičnu sliku vas kao osobe i kao profesionalca koja će da podrži vaš napredak.
 
Da biste krenuli putem izgradnje svog ličnog brenda, morate prvo duboko razmisliti o sledećem:
 
Vizija budućnosti:
 
Gde želite da budete za pet ili deset godina? kakav posao želite da radite? Definišite tu poziciju detaljno – šta obuhvata, koliku odgovornost nosi, i kako se uklapa sa vašim vrednostima. Detaljno razmislite o promenama u svom životu koje ćete morati da napravite kako biste ostvarili ovu viziju. Ako razmisšljate da pokrenete svoj biznisa, jasno definišite kako taj biznis izgleda i koje su vaše uloge i odgovornosti.
 
Lični razvoj:
 
Kada ste stvorili sliku svog posla u budućnosti, razmislite o tome kakva osoba treba da budete da biste bili uspešni na tom poslu. Šta sve treba da znate? Koje veštine i sposobnosti treba da imate? Koje osobine će vam koristiti? Dajte sebi vremena da dobro razmislite o ovome jer ako vam se ukaže prilika da promenite poziciju ili posao, dobro je da budete spremni za to, a ne da izgubite kredibilitet jer ste prihvatili nešto čemu niste dorasli.
 
Samoanaliza:
 
Razmislite o veštinama i sposobnostima koje već posedujete i koje možete iskoristiti za izgradnju svog ličnog brenda. Uzmite svoje jake strane, kako lične tako i profesionalne, kao osnovu. Istovremeno, budite iskreni kada su vaše slabosti u pitanju i identifikujte šta vam nedostaje za cilj koji želite da postignete. Napravite jasan plan kako ćete da radite na unapređenju tih aspekata.
 
Kroz ova tri koraka, dobićete okvir za izgradnju ličnog brenda koji će vas voditi ka karijernom uspehu. Svaka odluka koju donesete i svaki korak koji napravite treba da bude usmeren prema vašoj budućnosti – onome što želite da postignete za pet ili deset godina.
 
Izgradnjom svog ličnog brenda pripremate se za prilike koje će se pojaviti ili koju ćete sami stvoriti. Postajete prepoznatljiva figura u poslovnom okruženju, stvarajući imidž pouzdanog i kompetentnog profesionalca. Ovo će vam pomoći u izgradnji boljih odnosa sa kolegama, nadređenima i klijentima, povećavajući šanse za unapređenje i otvaranje novih poslovnih mogućnosti.
 
Važnost izgradnje ličnog brenda ogleda se u činjenici da veliki deo života provodite na poslu. To je previše vremena i života da biste ga trošili na nešto što vas ne ispunjava.
 
Uz podršku našeg Online programa za Unapređenje Karijere, imate priliku da korak po korak usmerite vašu karijeru prema željenoj tački. Kroz 12 lekcija, naučićete kako da postavljate ciljeve, komunicirate efikasno, pregovarate uspešno, brendirate sebe i radite lični marketing.
 
Rezervišite svoje mesto ovde i pružite sebi priliku da svoju karijeru prilagodite sebi, a mi se radujemo da vam u tome budemo podrška.
 
Za vaše najviše dobro od srca ❤️,
 
Slavica