05

feb

2021

KAD LJUBAV NE IDE PO PLANU

By Slavica Squire In Poučno

Pre nekoliko godina još nisam verovala da postoji muškarac koji će smatrati da sam ja najdivnija žena na svetu… Barem ne za MENE! Bila sam previše osetljiva, previše komplikovana, dosta naporna i zahtevna, previše divlja i svoja… I nisam verovala da ipak postoji za mene… ali drage moje, moram vam reći da sam se prevarila.
 
Sinoć pre nego što smo zaspali Milan i ja, razmenili smo šta nam je najlepši događaj dana, kao i svake večeri, i dok smo srećni i zagrljeni polako tonuli u san, ja sam pomislila u sebi: ”Slavice, svaka ti čast, ti si izvanredna i hrabra si. Uvek si bila i ostala svoja i spremna da radiš na onim delovima sebe kojima je potrebna ”dorada”. Obožavam te! Hvala ti!”
 
U tom trenutku pre nekoliko godina kada sam nakon 20 godina braka shvatila da je gotovo…… prvo mi je bilo jako teško i to me potpuno izbacilo iz ravnoteže, a onda sam jednog dana sela sa sobom da se dogovorimo nešto. I tako sam se sama sa sobom dogovorila da bez obzira na sve što dolazi ja ću da budem srećna, jer moja sreća ne zavisi ni od koga i ni od čega spolja, to je u meni i ja ću po svome. Druga stvar koju sam se sa sobom dogovorila je da smislim kakav je to čovek sa kojim bih rado provela život i tako sam danima razmišljala i pisala i dopisivala… Iako tada nisam još verovala da uopšte postoji takav neko za mene. I tako je u leto 2013. godine nastao mali tekst koji ovde želim da podelim sa vama… Možda vam bude inspiracija…

”Moj čovek čarobni

Čekaj čoveka koji te smatra najdivnijom ženom na svetu. Čoveka koji će da ti se posveti, da ti daje komplimente i da te slavi.
Čoveka koji je ponosan da te predstavi kao svoju ljubav, svoju partnerku, svoju ženu. Čoveka kome je čast da bude deo tvog života, da sa tobom deli prostor i da bude u tvom srcu. Čoveka koji zauvek želi da ostane sa tobom, jer si predivna.
Čoveka koji u prostoriji punoj dostupnih, prekrasnih žena bira tebe iznad svih ostalih. Čoveka za koga si samo ti jedna i jedina.
Čoveka koji vlada sobom, a ne tobom! Slobodnog i srećnog, koji svakog trenutka bira da bude baš tu pored tebe, i ima petlju da podrži tvoju slobodu i nezavisnost u svemu i uvek.
Čoveka koji ima hrabrosti da širom otvori svoje srce i da tebe pozove unutra. Čoveka koji ima petlju da se upusti u najdublju ljubav sa tobom gde postaje sve emocionalniji, duhovno dostupniji i ranjiviji…”

I tako sam te jeseni stavila da umesto zvona na mom telefonu započne refren poznate pesme koji ide ovako: ”Istog trena vredim kao hiljadu žena i njemu sam lepa i jaka ko stena, i kad me grli znam da sve je u redu… Moj čovek je čaaaaroooobaaaan!” I u proleće 2014. on je pozvao…
 
a 7. aprila, na Blagovijest, smo prvi put izašli sami zajedno…
 
čovek čarobni
 
I da, ja jesam i dalje osetljiva i naporna sam, i komplikovana i zahtevna, i divlja sam i svoja i ponekad sam sve to previše za nekoga, ali nikada nisam previše za sebe i nikada nisam previše za Milana. Jer taj, moj čovek čarobni postoji, ali sve je počelo od NAS DVOJE, od našeg prihvatanja ko mi jesmo i ko smo oduvek nameravali da budemo, za šta smo stvoreni, šta još želimo da kreiramo. Jer stvar je u tome da imamo dovoljno hrabrosti da uzdignemo svoje vrednosti i da ih unesemo u posao koji radimo. Da budemo podrška i inspiracija jedno drugom i svima oko sebe.
 

Šaljem nam svima ljubav, nadu i hrabrost danas jer:

Ti si predivna.
Ti si veličanstvena.
Ti si božanstvena.
Ti zaslužuješ čoveka koji će da te obori s nogu.

 
Ako želite da primenite sve što sam ja radila, pripremila sam za vas dvomesečni program koji je nastao iz mog iskustva Online Power Love Design. Rezervišite svoje mesto odmah putem ovog linka.
 
Za vaše najviše dobro od ❤
Slavica