13

dec

2015

I U MRAKU, I U BRAKU…

By Slavica Squire In Poučno

u braku

Da li ste nekad doživeli da neki muškarac u vašem okruženju isključi mozak, a vođstvo u razmišljanju i odlučivanju mu preuzme “mala glava”? A možda ste nekada i sami ostali bez mozga i pravili gluposti?
 
Kada sam sa svojim kolegom iz SAD, gospodinom Charles Faulknerom, poznatim NLP trenerom razgovarala o tome kako ljudi donose odluke, prisećajući se njegovog workshopa Desicion Making, koji je održao kod nas pre nekoliko godina, evo šta je on rekao.
 
Zašto se dešava da se muškarcima mozak isključi? To je momenat kada oni donose odluke “malom glavom”, a samo na osnovu vizuelnih efekata, pri tom potpuno zanemarujući ostale reprezentativne sisteme i svo svoje iskustvo i pamet. Kada im zaigraju dve vesele velike kugle pred očima, onda im mala glava isključi mozak i raduje se tim kuglama. U stanju je muškarac da uradi sve što je potrebno da do njih dođe, sa potpunom nemogućnošću sagledavanja bilo kojih drugih aspekata osobe na kojoj se kugle nalaze, najčešće ugrađene. A kad se pojave prve posledice te fatalne odluke, e onda ne pomaže ni mozak više, jer se zakuvalo poprilično. I tako život ide bog zna u kom pravcu…
 
Charles ne bi bio Charles kada ne bi imao koristan NLP elemenat i za ovo, pa evo šta on predlaže:

“Kada bi muškarci bili toliko pametni da barem na momenat zatvore oči i poslušaju glas žene i smisao reči koje govori, mogli bi u miru da procene koliko im prija glas i sve što čuju. Jer kada se izgasi svetlo onda ostaje samo to. Isto tako i vreme prolazi, a menja se naše telo i sve ono što nas je vizuelno zanelo, ali ako nam je prijatna osoba, njen glas i njen način razmišljanja, onda možemo da budemo zadovoljni i u mraku i u braku…”

Dragi moji muškarci, kada vam se dopadne žena onda na momenat zatvorite oči, dobro oslušnite, osetite… Prija li? Ako niste sigurni sačekajte, razmislite. Ako vam prija i veseli i vaše srce, onda napred i ne štedite truda da osvojite tu prijatnu i lepu ženu, isplati se sigurno, šta god da treba! A ako ne prija, a ipak se odlučite za akciju, onda bar budite pametni da obezbedite brzu i laku odstupnicu, neka vas taxi čeka. A zatim svakako možete da nastavite sa traženjem sve dok ne nađete ženu koja prija i duši u vama, onome vašem nepromenjivom večnom biću, ženu koju možete i da volite i koja može da vas usreći i u mraku i u braku.
 
Podelite ovo sa svojim drugovima, isprobajte, pa mi javite ima li koristi od ovog vickastog saveta mudrog i dragog nam Charlesa? A mi žene srećom nemamo baš isti problem, ali ovu NLP strategiju bismo ponekad mogle ipak da isprobamo, jer izuzetno je zabavno i korisno iskustvo. Mnoge druge strategije, alate i tehnike koji vašu emotivnu vezu, ali i odnos prema sebi, mogu uzdići na viši nivo, objedinila sam u programu Power Love Design. Više o njemu možete pročitati OVDE.
 
Za svako dobro
Od srca,
Slavica