04

dec

2021

Ovu rečenicu iz naslova sam prvi put čula pre mnogo godina, od jednog od najomiljenijih NLP trenera na svetu – Tom Best-a. U to vreme nisam znala koliko će ova rečenica uticati na mene da iz korena promenim svoj život i počnem da živim svoj san.
 
Tom Best je bio antropolog koji se preko dvadeset godina bavio NLP-om i istraživao kulture američkih indijanaca od severnoameričkih, preko havajskih do onih u visokim Andima. Njegovi trenizi su bili poznati po tome što je uz pomoć NLP-a, nama koji živimo u turbulntnom 21.veku, približavao principe iz drevnih kultura koje možemo da primenimo i da obogatimo svoj život. Tom Best je bio naš mentor i redovan gost na NLP Institutu, a o najvrednijim lekcijama koje sam od njega naučila, snimila sam i video koji možete pogledati ovde:
 

 
„Energy Flows Where Attention Goes“- je ustvari drugi od sedam principa havajskih indijanaca i njihovog učenja kako živeti u prirodnoj čaroliji, poznato pod nazivom Huna:
 

 1. IKE – mi sami kreiramo svoju realnost
 2.  

 3. MAKIA – energija teče u pravcu u kome je usmerena pažnja
 4.  

 5. MANA – sva moć dolazi iznutra
 6.  

 7. MANAWA – sada je moment moći
 8.  

 9. KALA – svaka promena je moguća
 10.  

 11. PONO – harmonija / efektivnost je mera za istinu
 12.  

 13. ALOHA – voleti znači deliti sreću daha životnog

 
Koncept da energija teče tamo gde je usmerena pažnja, znači da moramo biti svesni na šta se fokusiramo i budemo mudri kada biramo na šta se fokusiramo, jer sve čemu poklanjamo svoju pažnju dobija našu energiju i akumulira je. Da bismo ostvarili svoje snove moramo ostati fokusirani na ciljeve.
 
U ovom procesu nam pomaže ako pišemo, jer upisani ciljevi zadržavaju našu pažnju i fokus kao laser. Ako ciljevi nisu zapisani, oni kao i da ne postoje, jer tek kada ih zapišete, aktivirate moćnu nevidljivu energiju univerzuma koja pomaže njihovu manifestaciju.
 
Energija teče u pravcu u kome je usmerena naša pažnja, a mudrost je znati na šta je usmeriti – zato je veoma važno znati tačno kako se pravilno formulišu ciljevi, što za većinu ljudi nije jednostavno i tu stupa NLP na scenu. Postavka cilja je tehnika i kada je dopunjena ovim prirodnim principom toka energije, ona postaje superiorna, dopire mnogo dalje i manifestuje se brže, učio nas je Tom Best. Naši ciljevi treba da budu veoma precizno i detaljno definisani kako bi privlačili našu pažnju i energiju. Takođe je važno da su formulisani u sadašnjem vremenu kao da se to dešava sada. Izuzetno je važno da budu formulisani kao nešto čemu težimo, a ne kao nešto što želimo da izbegnemo.
 
Kako da postavimo superiorne ciljeve?
 
Evo primera:
 
Tehnički nekorektan cilj: Želim da raskinem ovu užasnu vezu.
 
Analiza: Ovaj cilj je pisan u budućem vremenu (želim da raskinem). Ne govori ništa o cilju, samo o onome što se želi izbeći (užasna veza).
 
Tehnički korektan cilj: Imam divnu vezu sa prtnerom svojih snova.
 
Analiza: Ovaj cilj je tehnički korektan.
 
Superioran cilj: Imam najbolju vezu ikada, sa partnerom koji prevazilazi moje najluđe snove.
 
Analiza: Reči kao što su „ikada“ i „prevazilazi“ otvaraju mogućnost isporuke sadržaja cilja kroz moćne sile koje su izvan nas, i mi postajemo kanal za čistu energiju manifestacije.
 
Pisanje potpomaže kreiranju naše svesti i to je ponekad sve što nam je potrebno. Postavljanje ciljeva je odlučujuće u našem odnosu ka budućim postignućima. Vi možete svoju priču da pišete unapred onako kako želite da se ostvari.
 
Pisanje ciljeva je svakodnevni posao. Iz praktičnog ugla gledano, može se reći: Planiraj dan ili će dan da planira tebe. Ideja je da napravite listu planova pre nego što započnete svaki dan. Nijedan posao nije moguće voditi bez upisanih planova. Naš život je važniji od svakog posla, zar ne? Zato pišite sve svoje željene ciljeve i pravite planove u rokovniku ili na komjuteru, svejedno. Zabavljate se i istražujte. Svesno posvetite pažnju filtriranja sadržaja na koji se fokusitarte svaki dan, jer energija teče tamo gde vam je usmerena pažnja. Budite zahvalni i planirajte najzdraviju, najuzbudljiviju, najromantičniju, najproduhovljeniju godinu svog života. Ustvari iskoristite tehnologiju kreiranja ciljeva da planirate najbolji život uopšte ikada … Živite život kakav sanjate. Sanjajte život koji živite.
 
Sada imate priliku da, gde god da ste, korak po korak kreirate upravo takav život! Za vas ću 11. i 12. decembra uživo putem Zoom platforme održati svoj najpopularniji trening Power Life Design, koji je već mnogim ljudima pomogao da formulišu, isplaniraju, a zatim i ostvare inspirativne ciljeve za koje vredi živeti.
 
U ovaj trening utkala sam najvrednija znanja koja sam sticala duže od dvadeset godina učeći od najboljih učitelja širom sveta kako bih svima omogućila da uz minimalnu investiciju vremena i novca ovladaju metodama uz koje će izgraditi svoj uspeh i sreću, korak po korak.
 
Pošto se održava uživo putem Zoom-a, sada ga možete pohađati gde god da se nalazite i iz udobnosti i bezbednosti svoje dnevne sobe, raditi na svojim fantastičnim ciljevima i sebi osigurati uspeh u 2022. godini.
 
Od srca vas pozivam da se prijavite odmah putem ovog linka i vidimo se uskoro!
 
Za vaše najviše dobro od ❤️
Slavica