06

jan

2022

10 LAKIH KORAKA DO PREPORODA

By Slavica Squire In Poučno

Kažu da na Božić valja započeti nešto da bi nam lako išlo od ruke cele godine.
Zato predlažem da započnete ovih deset stvari koje će vam sigurno ulepšati 2022. godinu u učiniti vas vedrijim, sposobnijim, srećnijim i uspešnijim.
 
1. Započnite listu zahvalnosti  – biti zahvalan i osećati iskrenu zahvalnost za sve što nas okružuje, najbrži je put u predivan zivot. Zahvalnost je majka svih vrlina.
 
2. Rasteretite se – Pustite da ode iz vašeg života sve što vam nije više potrebno, raspremite danas neki deo ormara i poklonite ili bacite nekoliko stvari koje ne koristite.
 
3. Olakšajte sebi život – poslušajte sebe, svoju unutrašnju mudrost, svoju snagu i svoju perspektivu. Razmislite šta se vama danas radi, do čega je vama i uradite nešto za sebe, ugodite sebi danas. I samo tako nastavite…
 
4. Idite pola sata ranije u krevet – najefektniji korak za produktivnost i kreativnost je da dovoljno spavate, da se odmorite.
 
5. Vreme u prirodi –  šetnja i boravak u prirodi je za ljudsko telo najblagorodnija komponenta sveobuhvatnog blagostanja.
 
6. Vizualizacija / meditacija makar 5 minuta – imate besplatnu meditaciju na mom sajtu, isprobajte danas.
 
7. Isključite uređaje –  nežno ih odstranite iz svoje spavaće sobe noćas, jer diskonekcija od tehnologije da bismo se povezali sa sobom nam je apsolutno ključna komponenta za korišženje naše prirodne unutrašnje mudrosti.
 
8. Dišite – Ako danas upadnete u stres setite se da nekoliko puta duboko udahnete i izdahnete, radite to najmanje 10 sekundi, i bićete sposobniji da rešite, šta god da je.
 
9. Rekonektujte se –  ovo neka važi danas za nekoga ko vam je važan ali vam se podrazumeva, Pozovite, sretnite se, povežite se sa tom osobom i to će vama dati osećaj da ste živi i da ste povezani.
 
10. Mali gest ljubaznosti – učinite danas nešto lepo za nekoga, neki gest ljubaznosti, i obratite pažnju kako to na vas deluje na vaš um i na vaše emocije i na vaše telo uopšte. Jer kažu da su ljubazni i velikodušni ljudi najsrećniji i najdugovečniji… Vredi probati danas, a onda nastaviti tako svaki dan.
 
I za sam kraj predlažem da sklonite sve turobne slike sa zidova, one koje vas opterecuju i podsećaju na nešto bolno, tužno ili teško. Danas nađite neku sliku koja izaziva radost u vama i postavite je na vidno mesto da vas stalno ispunjava vedrinom i uživanjem. I onda dodajte s vremena na vreme još po neku koja vas veseli. Ispunite svoj život lepim trenucima i uživajte.
 
Srećni vam praznici, zdravi mi i veseli bili cele godine
 
Za vaše najviše dobro od 💖
Slavica