Merite ono što je važno

John Doerr u svojoj knjizi "Merite ono što je važno" deli sa nama svoj revolucionarni pristup koji je doprineo eksplozivnom rastu kompanija "Intel", "Google", "Amazon" i "Uber". O tome koliko je njegov izum važan, govori činjenica da su svojim iskustvima ispričanim iz prvog lica ovoj knjizi doprineli čuveni filantrop i muzičar Bono Vox i osnivač Microsoft-a Bill Gates.

Autor je legendarni investitor koji je prvi uvideo jednog malog startup-a i uložio gotovo 12 miliona dolara u ideju koja će postati jedna od najmoćnijih kompanija sveta – Google.

U ovoj knjizi Doerr opisuje svoj pristup postavljanju ciljeva poznat po skraćenici OKR, odnosno “objectives and key results”, što u prevodu znači “ciljevi i ključni rezultati”. Na brojnim primerima pokazuje nam kako je OKR doprineo razvoju nekih od najvećih kompanija današnjice i čitaoce upoznaje sa koracima uz koje i oni mogu da implementiraju ovaj pristup u svom radu.

Ova knjiga vas uči kako da blagovremeno prikupljate relevantne podatke, kako biste pratili napredak, odnosno kako biste merili ono što je zaista važno i pomaže bilo kojoj organizaciji ili timu da postavlja visoke ciljeve, pravi brze i odlučne poteze i neprestano napreduje.

Citat

flower

" Gotovo da nije ni važno šta znate. Ovde se ceni ono što možete da uradite sa bilo čim što znate ili što možete da razvijete i zapravo postignete. "

PREUZMI BESPLATNO